Inter remizirao sa Al Nasrom, Lautaro razočaran izborom Lukakua

Davide Fratezi postigao jedini gol u okršaju sa timom Kristijana Ronalda

3231 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Inter.it
Foto: Inter.it

Inter se ispromašivao i odigrao neriješeno protiv Al Nasra u Japanu (1:1), meč će se pamtiti po velikim promašajima milanske ekipe, prednjačio je kapiten Lautaro Martines.

Argentinac je imao nekoliko velikih šansi u oba poluvremena, na kraju će se pamtiti da je gol postigao novajlija iz Sasuola Davide Fratezi.

On je pogodio u 44. minuta i odgovorio na gol Abdulrahmana Gareba sredinom prvog poluvremena.

U timu Al Nasra je prvih 45 minuta igrao Kristijano Ronaldo, bio je gotovo nevidljiv.

Martines je promašivao, a prije meča je dao intervju za "Gazeta delo sport" u kojem nije krio da je razočaran ponašanjem Romelua Lukakua.

Belgijanac se neće vratiti u Inter, sada je najbliži Juventusu, i to je povrijedilo Lautara.

"Razočaran sam, naravno da jesam. Pokušao sam da ga kontaktiram, ali mi nije odgovorio na pozive. Kao ni mojim saigračima. Nakon svega što smo prošli zajedno posljednjih godina, nikom od nas nije svejedno, ali on je tako izabrao. I želim mu sreću", rekao je Martines.

Inter je nakon završetka sezone pregovarao sa Čelsijem da otkupi ugovor Belgijanca, a kada je došao do dogovora sa "plavcima" fudbaler kao da je nestao - Lukaku i njegov menadžerski tim su prekinuli komunikaciju sa "nerazurima".

Kasnije se ispostavilo da iza svega stoje pregovori sa Juveom, pa se očekuje da Lukaku stigne u Torino do kraja ljetnjeg prelaznog roka.

Bonus video: