Čeka se potvrda igrača: Điđi Bufon odlazi u penziju

Italijanski mediji danas pišu da će legendarni golman raskinuti ugovor sa Parmom i završiti karijeru

8680 pregleda 3 komentar(a)
Bufon, Foto: Shutterstock
Bufon, Foto: Shutterstock

Legendarni italijanski golman i jedan od najboljih čuvara mreže svih vremena, Đanluiđi Bufon odlučio je da završi karijeru, prenose danas italijanski mediji.

Bufon je imao ponudu iz Saudijske Arabije, ali je nije prihvatio, već je odlučio da raskine ugovor sa Parmom i sa 45 godina ode u penziju.

Bufonu je aktuelni ugovor sa Parmom isticao na kraju naredne sezone. Ali problemi sa povredama, te činjenica da sa Parmom nije uspio da izbori povratak u Seriju A samo su ubrzali ovu odluku.

Golmanov agent će se sastati sa čelnicima Parme kako bi raskinuo ugovor, nakon čega će uslijediti zvanično saopštenje igrača, pišu italijanski mediji.

Đanluiđi Bufon je fudbalska legenda, a karijeru je počeo upravo u Parmi 1995. godine. Šest godina kasnije je prešao u Juventus, gdje je ostao sve do 2018. godine.

Nakon Juventusa, seli se u PSŽ, ali u glavnom gradu Francuske ostaje jednu sezonu. Uslijedio je povratak u Torino, a 2021. godine se vratio u Parmu, gdje je i želio da završi karijeru.

Nažalost, prethodne sezone sa Parmom nije uspio da izbori povratak u Seriju A. U polufinalu plej-ofa bolji je bio Kaljari.

Bio je italijanski reprezentativac, a sa "azurima" je osvojio Svjetsko prvenstvo 2006. godine.

Sa Parmom je osvojio Kup Uefa, Kup i Superkup Italije.

Sa Juventusom je 10 puta bio šampion Italije, pet puta je osvojio Kup, a sa ekipom je igrao i u Seriji B, kada je Juventus, zbog afere "Kalćopoli" izbačen u niži rang 2006. godine. Tri puta je branio u finalu Lige šampiona, ali taj trofej nije osvojio.

Bio je i šampion Francuske.

Bonus video: