Teške riječi agenta: Tuhel je samo lutka, Njemci su bili protiv Manea

Bajern vode "starci" koji sjede na tribinama, ako je Maneova boja kože smetala Liroju Saneu, onda je smetala i još nekima u klubu", rekao je Bakari Sise

10917 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Dolazak Sadija Manea u Bajern je bio jedan od zanimljivijih transfera prošlog ljeta, ali boravak u Minhenu za Senegalca je ispao sve samo ne pravi potez.

Zato je već napustio "Alijanc arenu" i pridružio se Kristijanu Ronaldu u Al Nasru...

Bilo je svega u Bavarskoj, sada je progovorio Maneov agent Bakari Sise i pokušao da pojasni šta je sve prošao iskusni napadač. Bilo je priče i o rasizmu, netrpeljivosti, odnosu čelnika Bajerna koji se nije dopao Maneu, neobičnoj ulozi koju je u cijeloj priči imao trener Tomas Tuhel...

"Ljudi u Bajernu nisu ispali fer prema Sadiju. Njemcima je smetalo to što je u klub došao neki Afrikanac i dobio najveću platu, iako Mane nije pregovarao oko novca. Odmah je čelnicima Bajerna rekao da želi da dođe i da mu je samo to važno, o ostalim stvarima nije brinuo jer mu novac nije prioritet", kaže Sise.

Za Manea je sve postalo teže nakon što je udario saigrača Liroja Sanea. Dogodilo se to poslije utakmice Lige šampiona protiv Mančester sitija.

Navodno je Sane, kojem je otac porijeklom iz Senegala, uvrijedio Manea na rasnoj osnovi, mada je to više puta tokom sezone demantovano, čak i iz samog kluba koji je Manea suspendovao i novčano kaznio.

"Ako je Maneova boja kože smetala Saneu, onda je smetala i još nekima u klubu, jer su se pitali kako Afrikanac može da dobije toliki novac u klubu kakav je Bajern. Svi koji prate fudbal znaju da je Mane miran, a Sane baš i ne - Liroj je tada prešao granicu...", dodao je Sise.

Tomas Tuhel je želio Manea u timu, tvrdi Sise.

"Čim je došao u Bajern pričao je sa Sadijom i rekao mu da se raduje saradnji. Tada, međutim, nije znao da je klub već donio odluku da Mane mora da ide. Poslije nekog vremena su čelnici poslali Tuhela da igrači kaže da će ako ostane biti treća opcija na poziciji lijevog krila", otkriva Sise.

"Tuhel mu je samo rekao "Sadio, žao mi je. Imao sam drugačije planove s tobom, ali klub je odlučio". A odluka nije bila fudbalska, Tuhel je samo figura - Bajern vode "starci" koji sjede na tribinama", zaključio je Sise.

Bonus video: