Brnović napušta Sutjesku, čeka se zvanična potvrda

Nenad Brnović nakon godinu odlazi iz Sutjeske, traži se modalitet rastanka sa klubom

16763 pregleda 45 reakcija 32 komentar(a)
Nenad Brnović, Foto: FSCG
Nenad Brnović, Foto: FSCG

Nakon ispadanja od Santa Kolome u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope Nenad Brnović će, izvjesno je, napustiti Sutjesku.

Upravni odbor Nikšićana još nije donio zvaničnu odluku, budući da mora da se utvrdi modalitet rastanka sa 43-godišnjim trenerom, koji je po dolasku u Nikšić potpisao dvogodišnji ugovor.

Sutjeska u nedjelju gostuje Jedinstvu u Bijelom Polju u 4. kolu Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige i za očekivati je da će do tada biti ozvaničen rastanak, ali i vjerovatno biti poznato ime Brnovićevog nasljednika.

Rastanak Sutjeske i Brnovića dolazi nekoliko dana nakon debakla u Evropi i eliminacije od Santa Kolome u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija. Nikšićani su sezonu počeli u 1. kolu kvalifikacija, eliminisali Kosmos iz San Marina, a onda u prvom meču drugog kola, na “DG areni” savladali tim iz Andore 2:0. Uslijedio je revanš u kojem se mreža gostiju tresla tri puta, pa je Sutjeska neslavno završila još jednu sezonu u Evropi.

Brnović je 12. avgusta prošle godine na klupi naslijedio Miliju Savovića. Sa Sutjeskom je osvojio Kup Crne Gore, dok je u Meridianbet 1. CFL ekipa završila na 2. mjestu, sa istim brojem bodova kao Budućnost, ali i slabijim međusobnim skorom.

Nakon eliminacije od Santa Kolome, predsjednik UO Sutjeske Marko Mitrović je u razgovoru za “Vijesti” kazao da odgovornost za debakl snose Brnović, stručni štab i igrači.

- Za igru na terenu odgovornost bi trebalo da snose igrači i stručni štab. A mi kao odgovorni ljudi čekamo da vidimo da li će neko izaći i reći - ja sam pogriješio. Ako ne - onda ćemo mi da djelujemo. Čekamo da vidimo da li će neko iz stručnog štaba da kaže da nije radio kako treba. Ako ne, UO će zasijedati i neke ljude pozvati na odgovornost - rekao je prije nekoliko dana Mitrović za “Vijesti”.

Od tada, Sutjeska je odigrala i meč sa Arsenalom i nakon 0:2 na stadionu kraj Bistrice stigla do boda.

Bonus video: