Dobro je da se završilo: Prekid, novi gol mladog Adžića i remi u derbiju Budućnosti i Dečića

Aktuelni šampion i Tuzani odigrali neriješeno (1:1), utakmica bila prekinula na desetak minuta pošto su navijači "plavih" vrijeđali goste

25490 pregleda 71 reakcija 26 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Možda bi derbi 2. kola Meridianbet Prve lige Budućnost - Dečić i dobio prelaznu ocjenu zbog onoga što su pokazala dva tima na terenu, prelaznu ocjenu je svakako zaslužio i 17-godišnji vezista Podgoričana Vasilije Adžić, ali nažalost ni ova utakmica ne treba da bude ocijenjena.

Sve zbog stvari koje nemaju puno veze sa fudbalom...

Nije bilo pobjednika pod Goricom (1:1), a poraženi su svi, jer je po ko zna koji put poslata ružna slika sa tribina - opet su navijači Budućnosti vrijeđali goste, opet su čulo "j... šiptare"...

I, naravno, derbi je morao da bude prekinut, sreća pa je i nastavljen nakon što se u 60. minutu obična čarka na terenu i pored njega pretvorila u nešto mnogo veće.

Navijači Budućnosti su potom horski počeli da vrijeđaju, pristalice gostiju sa dijela zapadne tribine ušle u konflikt sa obezbjeđenjem i policijom, pa je u jednom momentu izgledalo da se gube konci...

Srećom, završilo se relativno brzo, poslije desetak minuta je utakmica nastavljena i to je jedino pozitivno...

Prije i poslije prekida Budućnost je bila bliža pobjedi, iako je Dečić poveo u 24. iz praktično prve smislene akcije na polovini protivnika.

Lopta je kružila oko kaznenog prostora Budućnosti, dočekao je Augusto Čagas i nije mnogo razmišljao - preciznim udarcem sa preko 20 metara je matirao Đorđija Pavličića i otvorio derbi.

I prije i poslije pogotka Tuzana domaćin je bio taj koji je diktirao ritam. Falio je samo završni pas, pogotovo u 15. minutu kada je Uroš Ignjatović prošao po desnoj strani i loše odigrao u šesnaesterac (Petar Grbić je izblokiran).

FK Budućnost, FK Dečić
foto: FSCG

Osam minuta poslije gola rivala Buducgćnost je zasluženo izjednačila - sudija Predrag Radovanović je pustio prednost poslije faula nad Miomirom Đuričkovićem, Miloš Brnović poslao loptu ka Grbiću, a ovaj je proslijedio do Vasilija Adžića koji je još jednom potvrdio kakav je potencijal.

Lako je iz igre izbacio defanzivca Dečića i rutinski zatresao mrežu. Bio je to njegov treći pogodak ove sezone, nakon što je pogađao protiv Struge u Evropi i u Pljevljima protiv Rudara...

A u drugom dijelu, golman Dečića Igor Nikić je u 57. minutu skinuo zicer kada je Marko Mrvaljević šutirao glavom, a u 81. je takođe glavom probao Brnović - iz odlične pozicije je šutirao pored gola...

FK Budućnost, FK Dečić
foto: FSCG

Rezultat se nije promijenio, pa su Budućnost i Dečić i dalje na istom broju bodova - poslije tri kola sakupili su ih po četiri.

BUDUĆNOST - DEČIĆ 1:1 (1:1)

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 1.700. Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica). Strijelci: Vasilije Adžić u 32. za Budućnost, Augusto u 24. minutu za Dečić.

Budućnost: Pavličić, Ignjatović, Orahovac (90+1. Vukotić), Vl. Adžić, Gašević, Mirković, Va. Adžić, Brnović, Đuričković, Grbić (58. Mujan), Mrvaljević (75. Bojović).

Dečić: Nikić, Drešaj, Milić, Ujkaj, Đeljaj, Augusto, Božović (89. Vuljaj), Đoljaj, Vušurović (75. Stijepović), Šarkić, Camaj (81. Patrik).

Standings provided by Sofascore

Bonus video: