Vrela noć na Ostrvu: Kejnovo "da", Liverpul srušio britanski rekord za Kaiseda

Najbolji engleski napadač i ikona Totenhema stiže u Bajern, Liverpul za 127 miliona eura dovodi Kaiseda iz Brajtona

9390 pregleda 0 komentar(a)
Novi zadnji vezni Liverpula: Kaisedo, Foto: Brighton & Hove Albion (Twitter)
Novi zadnji vezni Liverpula: Kaisedo, Foto: Brighton & Hove Albion (Twitter)

Premijer liga počinje večeras, a prehodna noć bila je još jedna njena paklena najava.

Najjača liga svijeta najprije je ostala bez jedne od najvećih zvijezda, nakon što je Hari Kejn rekao "da" Bajernu iz Minhena, a potom su u transfer ratu Liverpula i Čelsija oko Moisesa Kaiseda veliku bitku dobili "redsi".

Jirgen Klop i klub sa "Enfilda" srušili su britanski rekord kada su transferi u pitanju i kako tvrde dobro obaviješteni Dejvid Ornštajn i Fabricio Romano za 127 miliona eura (110 miliona funti) dogovorili transfer mladog Ekvadorca iz Brajtona.

Klub iz čuvenog engleskog ljetovališta sinoć je objavio da će u naredna 24 sata prodati Kaiseda onome ko ponudi najviše za njega, nadmetali su se Liverpul i Čelsi, a na kraju je pobijedio klub sa rijeke Mersi jer je ponudio 11,5 miliona više.

Romano dodaje i da je Liverpul već zakazao medicinske preglede za danas, ali i da će Klop prije njih obaviti razgovor sa novim pojačanjem.

Kada je u pitanju Kejn, bilo je jasno i juče - nakon dogovora Totenhema i Bajerna - da će najbolji engleski napadač i ikona "sparsa" postati novi fudaler bavarskog giganta.

Iako se činilo da se Kejn u posljednjem trenutku malo premišljao na kraju je pristao da kompletira transfer ljeta, pa će za nešto više od 100 miliona eura (procjenjuje su da će Totenhem na kraju na ime bonusa dobiti dodatnih 20 miliona) navući dres jednog od najvećih klubova svijeta.

Tu vijest je objavio novinar Skaj Njemačke Florijan Pleteneberg, a potvrdio i Romano jutros.

Sa novim klubom Kejn će potpisati četvorogodišnji ugovor, a u Minhen stiže danas.

Bonus video: