Nenad Brnović iznio šokantne tvrdnje: Verbalno i fizički smo napadnuti, repetiran je i pištolj!

Doskorašnji trener Sutjeske se obratio otvorenim pismom nakon rastanka sa Sutjeskom i otkrio detalje koji svakog moraju da zabrinu

49021 pregleda 304 reakcija 93 komentar(a)
Foto: Fscg.me
Foto: Fscg.me

Nakon eliminacije od Santa Kolome iz Andore u 2. kolu kvalifikacija za Ligu konferencije i remija sa Arsenalom u Meridianbet 1. CFL, Nenad Brnović i uprava Sutjeske su se rastali.

Trener koji je prošlog ljeta naslijedio Miliju Savovića i osvojio Kup Crne Gore, a u prvenstvu imao isti broj bodova, ali i slabiji međusobni skor od šampiona Budućnosti, iznio je šokantne tvrdnje o načinu rastanka sa Nikšićanima.

Brnović tvrdi da su on i njegovi saradnici prvo verbalno, a zatim i fizički napadnuti, te da se potezao i pištolj?!

Doskorašnji trener Sutjeske u saopštenju ističe i da su ga predsjednik kluba Marko Mitrović, te "sportski direktor", odnosno savjetnik za transfere i sportska pitanja Igor Ćulafić, optužili za sve propuste koji su se dešavali prethodnih godinu dana.

Njegovo obraćanje prenosimo u cjelosti.

„Svjedoci ste da sam preko medija napadnut od strane sportskog direktora i predsjednika kluba, gdje sam optužen za sve propuste koji su se dešavali prethodnih godinu dana u Fudbalskom klubu Sutjeska. Tom prilikom iznijete su mnoge neistine o meni, mom radu, mojoj ulozi u donošenju svih odluka koje su u nadležnosti uprave kluba. Moj i njihov rad neka ocijeni stručna fudbalska javnost”.

„Povod mog obraćanja je, isključivo, nemio događaj koji se desio na sastanku uprave kluba i stručnog staba, na koji smo, uzgred rečeno, pozvani putem medija. Tom prilikom smo moji saradnici iz stručnog staba i ja verbalno, a zatim i fizički napadnuti, sa ciljem da se na takav način prisilimo da podnesemo ostavke”.

„Nakon našeg insistiranja da, na sportski i kulturan način, riješimo sve probleme i njihove zahtjeve, uslijedio je žestok atak, koji je rezultirao povlačenjem pištolja i njegovim repetiranjem od strane pripadnika obezbjeđenja stadiona”.

„Uspjeli smo da se bez težih posljedica povučemo sa sastanka, gdje su nam na izlazu iz zgrade Opštine Nikšić zaprijetili linčom od strane navijača i da nam više ne garantuju bezbjednost. Odmah nakon toga, imali smo susret sa grupom navijača, gdje smo u potpuno korektnom i prijateljskom tonu obavili sportski razgovor”.

„Obavještavam javnost da sam zajedno sa kolegama iz stručnog štaba slučaj predao policijskim organima i Disciplinskoj komisiji Fudbalskog Saveza Crne Gore na dalji postupak, u nadi da će nas oni zaštititi. Moram da naglasim da je ovo događaj kakav nikad nisam doživio u fudbalskoj karijeri i nadam se da nijedan moj kolega ovako nešto u budućnosti neće doživjeti”, napisao je Brnović.

Bonus video: