Gvardiola apeluje na Uefu i Fifu: Pričamo o tome odavno, ali bitka je unaprijed izgubljena

"A igrači stradaju i stradaće i dalje, jer šou ne smije da stane", istakao je Mančester sitija

12412 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola je jedan od onih koji tokom sezone često priča o rasporedu takmičenja, bilo da su u pitanju klupska ili reprezentativna.

Igrači su ti koji ispaštaju, teže povrede su postale česta pojava, a i sam Siti je izgubio veliku zvijezdu - Kevina de Brujnea, koji će biti van terena makar četiri mjeseca.

"U mojoj prvoj trenerskoj sezoni sam imao 25 dana da pripremim tim za meč kvalifikacija za Ligu Šampiona protiv Skonta iz Rige. Tada samo osvojili titulu. Sada vam daju četiri ili pet dana i pogledajte koliko ima povređenih igrača", rekao je Gvardiola i sjetio se perioda kada je vodio Barselonu.

I pripremni period se pretvorio u - marketing.

"Onda vas natjeraju da idete u Aziju, u Sjedinjene Američke Države, na veoma teške mečeve, velike utakmice. A igrači stradaju i stradaće i dalje, jer šou ne smije da stane", istakao je Gvardiola.

"Ako nema Tiba Kurtoe, doći će neko umjesto njega, je li tako? Ako nema Edera Militaa, opet će doći neko, i umjesto De Brujnea takođe... Ovo je unaprijed izgubljena bitka, osim ako se igrači ne zauzmu za sebe i kažu: "Nećemo da igramo!". Ali, to je izgubljena bitka, Uefa i Fifa neće ništa uraditi", zaključio je Gvardiola.

Bonus video: