Komentatori za trenera Evertona rekli da se obukao kao krupije, Skaj se izvinio

Dajč je obukao crno odijelo i belu košulju, a oko ruke je nosio crni flor u čast Majkla Džonsa, koji je prošle sedmice poginuo radeći na izgradnji novog stadiona Evertona

6224 pregleda 1 komentar(a)
Dajč tokom meča sa Aston Vilom, Foto: Reuters
Dajč tokom meča sa Aston Vilom, Foto: Reuters

Televizija Skaj Sport izvinila se zbog "bezosjećajnih" komentara o treneru fudbalera Evertona Šona Dajča tokom utakmice protiv Aston Vile u Premijer ligi. Everton je u nedjelju izgubio od Aston Vile sa 0:4, a komentatori Bil Lesli i Endi Hinčklif su tokom prenosa rekli da se Dajč "obukao kao krupije", osoba koja nadgleda stolove za kockanje u kazinima.

Dajč je obukao crno odijelo i belu košulju, a oko ruke je nosio crni flor u čast Majkla Džonsa, koji je prošle sedmice poginuo radeći na izgradnji novog stadiona Evertona.

Portparol Skaja izvinio se zbog "uznemirenosti" koju su ti komentari izazvali.

"Komentari tokom utakmice Aston Vile i Evertona su bili bezosjećajni i za žaljenje. Razgovarali smo sa svima koji su učestvovali u prenosu, uključujući i komentatore i podsjetili smo ih na njihovu odgovornost i potrebu da budu pažljiviji i osjećajniji", naveo je portparol, prenijeli su britanski mediji.

Lesli i bivši defanzivac Evertona Hinčklif izrazili su žaljenje zbog svojih komentara.

Građevinski radnik 26-godišnji Majkl Džons umro je prošle sedmice radeći na izgradnji novog stadiona Evertona, čiji je bio veliki navijač.

Igrači i članovi stručnog štaba su u njegovu čast nosili crni flor tokom utakmice.

Bonus video: