Fifa pokrenula istragu protiv predsjednika FS Španije zbog ponašanja na finalu SP za žene

Disciplinska komisija Fife će odlučiti da li je Rubijales prekršio "osnovna pravila pristojnog ponašanja" i da li "njegovo ponašanje narušava ugled fudbala ili Fife"

7055 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) pokrenula je danas istražni postupak protiv predsjednika Fudbalskog saveza Španije Luisa Rubijalesa, koji je na dodjeli medalja poslije finala Svjetskog prvenstva za žene u usta poljubio špansku igračicu Dženi Ermoso.

Disciplinska komisija Fife će odlučiti da li je Rubijales prekršio "osnovna pravila pristojnog ponašanja" i da li "njegovo ponašanje narušava ugled fudbala ili Fife".

Ženska fudbalska selekcija Španije osvojila je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu, pošto je u Sidneju u nedjelju u finalu pobijedila Englesku sa 1:0.

Finalni meč ostao je u senci Rubijalesovog gesta. On je u prisustvu 16-godišnje princeze Sofije, uhvatio za lice i poljubio u usta reprezentativku Španije Dženi Ermoso. Poslije toga zagrlio je još neke fudbalerke, ali i kraljicu Letisiju.

Ermoso je rekla da joj se nije svidio njegov gest, a španski sindikat fudbalera je u srijedu pozvao da Rubijalesovo "ponašanje ne prođe nekažnjeno".

"Fifa ponavlja svoju nepokolebljivu posvećenost poštovanju integriteta svih pojedinaca i oštro osuđuje svako suprotno ponašanje", dodaje se u saopštenju Fife.

Svjetsko fudbalsko tijelo nije saopštilo vremenski rok za donošenje presude. Disciplinske sudije mogu da izreknu sankcije pojedincima u rasponu od opomena i novčanih kazni do suspenzije iz sporta.

Bonus video: