Đenova osvojila „Olimpiko”, Napoli rutinski, samo bod za „staru damu”

Mateo Retegi srušio Lacio i donio pobjedu povratniku u Seriju A, šampion lako sa Sasuolom, Vlahović spasao Juve poraza od Bolonje

4234 pregleda 0 komentar(a)
Mateo Retegi slavi gol pored Adama Marušića, Foto: REUTERS/Alberto Lingria
Mateo Retegi slavi gol pored Adama Marušića, Foto: REUTERS/Alberto Lingria

Juventus je oduševio prije sedam dana na otvaranju Serije A ubjedljivom pobjedom u Udinama (3:0), a u 2. kolu kao da se vratio u realnost.

"Stara dama" će možda biti sjajan tim, u ovom momentu to nije - pokazala je to Bolonja koja je osvojila bod u Torinu (1:1).

Gosti, koji su u prvom kolu lako izgubili od Milana, vodili su od 24. minuta i gola Škotlanđanina Luisa Fergusona i već tada je moglo da se nasluti da tim Maksa Alegrija čeka težak posao.

Bolonja je dugo odolijevala, preživjela je gol Dušana Vlahovića u 52. koji je poništen zbog ofsajda, ali nije mogla ništa pola sata kasnije kada je srpski napadač udarcem glavom pronašao put do mreže i upisao drugi pogodak u sezoni.

Imao je Juve dovoljno vremena da dođe do preokreta, ali je sastav Tijaga Mote odbio sve nalete...

Za iznenađenje se pobrinula Đenova, koja je golom reprezentativca „uvezenog” iz Argentine, Matea Retegija, savladala Lacio na „Olimpiku”. Taj pogodak iz 16. minuta je bio jedini.

Crnogorski reprezentativac Adam Marušić je izašao iz igre u 66. minutu.

A za aktuelnog šampiona nije bilo problema - Napoli je savladao Sasuolo 2:0 pogocima Viktora Osimena iz penala u 16. i kapitena Đovanija di Lorenca u 64. minutu.

U međuvremenu Đakomo Raspadori nije iskoristio jedanaesterac...

Standings provided by Sofascore

Bonus video: