Lamin Jamal: Nova zvijezda je rođena

Igrači koji su obilježili evropski fudbalski vikend: Mladi igrač Barselone odigrao spektakularno u pobjedi nad Viljarealom (4:3)

7436 pregleda 0 komentar(a)
Lamin Jamal je već impresionirao, Foto: Barcelona
Lamin Jamal je već impresionirao, Foto: Barcelona

Hari Kejn je odmah postao lider Bajerna, čovjek bez kojeg se teško postižu golovi, Darvin Nunjes najavio mnogo bolju drugu sezonu od debitantske u dresu Liverpula, a Džud Belingem nastavio da popravlja brojke na početku karijere u Real Madridu.

Veliki asovi su, ipak, ostali u sjenci tinejdžera iz Barselone - Lamina Jamala koji je pomogao Kataloncima da u nedjelju slave u derbiju nad Viljareal (4:3).

Jamal, koji ima samo 16 godina, igrao je od prvog minuta, upisao asistenciju, a kada je u drugom poluvremenu napuštao teren dobio je ovacije navijača koji su naklonjeni “žutoj podmornici”. Jasno je - nova zvijezda je rođena...

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Leno (Fulam) - Arsenal ga se odrekao zbog Arona Ramsdejla, a navijači “tobdžija” su u subotu vjerovatno poželjeli da je Njemac makar na 90 minuta na njihovoj strani. Branio je sve i pomogao “kotidžersima” da osvoje bod u malom londonskom derbiju.

ODBRANA

Ernandes (Milan) - ušao je odlično u sezonu i u drugom kolu Torina imao veoma bitnu ulogu u pobjedi 4:1. Francuski lijevi bek je postigao fantastičan pogodak za 3:1 u finišu prvog poluvremena.

Gosens (Union Berlin) - vratio se u njemački fudbal i prija mu klima u domovini. Union Berlin djeluje sjajno, a bivši fudbaler Intera je bio dvostruki strijelac na gostovanju Darmštatu (4:1).

SREDINA

Belingem (Real Madrid) - tri utakmice, tri pobjede “kraljevskog kluba” i čak četiri gola novajlije iz Borusije Dortmund. Englez je plaćen gotovo 130 miliona, ali niko nema dilemu da je Real pametno potrošio taj novac.

Jamal (Barselona) - nadolazeća zvijezda svjetskog fudbala je izašla iz Barsine škole. Toliko je bio dobar protiv Viljareala da je natjerao i protivničke navijače da ga isprate aplauzom.

Rodri (Mančester siti) - kao da se pretplatio na ključne golove. Junak finala Lige šampiona protiv Intera je donio Sitiju i treću pobjedu u Premijer ligi ove sezone - u finišu meča je zatresao mrežu za trijumf protiv Šefild junajteda.

NAPAD

Nunjes (Liverpul) - prva sezona u Liverpulu je bila haotična za Urugvajca, druga bi mogla da bude mnogo bolja. Početak je obećavajući, partija u Njukaslu - kada je sa dva gola donio preokret - samo upozorava protivnike u Engleskoj na šta je Darvin spreman...

Kejn (Bajern) - samo dvije utakmice u dresu Bavaraca su bile dovoljne da pokaže šta je velikanu trebalo prošle godine. Kejn je golgeter bez mane - u dva meča je već upisao tri gola i asistenciju.

Pulišić (Milan) - pojačanja “rosonera” na startu sezone opravdavaju uloženi novac, a prednjači bivši fudbaler Čelsija. Amerikanac je već ključni igrač Milana, pogodio je na debiju u Bolonji, onda i protiv Torina...

Sterling (Čelsi) - “plavci” su iskalili bijes na nejakom Lutonu, a Sterling imao jedan od onih dana kada djeluje kao fudbaler sa druge planete. Sva tri gola Čelsija su imala njegov pečat - dva je postigao, potom i asistirao Nikolasu Džeksonu.

Mbape (Pari Sen Žermen) - koga god da dovede PSŽ do kraja prelaznog roka jasno je da će sve ove sezone zavisiti od forme i motivacije Mbapea. Poslije dva remija uslijedio je prvi trijumf “plavaca” i, naravno, zaslužan je Mbape.

Bonus video: