Poljubac, laži i video trake - slučaj Rubijales otišao predaleko, njegova majka primljena u bolnicu

Hajka koja je pokrenuta protiv Rubijalesa izazvala striktnu reakciju njegove majke Anheles Behar, koja je u crkvi počela štrajk glađu. Izdržala je prva dva dana, ali je danas primljena u bolnicu

8866 pregleda 2 komentar(a)
Luis Rubijales i Đeni Ermoso u zagrljaju prije čuvenog poljupca, Foto: Reuters/Hannah Mckay
Luis Rubijales i Đeni Ermoso u zagrljaju prije čuvenog poljupca, Foto: Reuters/Hannah Mckay

Stiven Soderberg je 1989. godine snimio kultni film „Seks, laži i video trake”, a Španci ovih dana gledaju telenovelu koja bi slobodno mogla da se nazove „Poljubac, laži i video trake”.

Sve je počelo prije 10 dana, nakon što su fudbalerke Španije osvojile titulu prvaka svijeta. Umjesto fešte, nastao je skandal, jer je predsjednik Kraljevskog fudbalskog saveza Španije (RFEF), Luis Rubijales, na pobjedničkom postolju u usta poljubio reprezentativku Đeni Ermoso.

U prvi mah je to nekima bilo i simpatično, poredili su ga sa čuvenim poljupcem sada već bivših supružnika Ikera Kasiljasa i Sare Karbonero, ali se sve promijenilo kada je Ermoso rekla da se osjećala izuzetno neprijatno.

I krenula je lavina - mnoge reprezentativke su poručile da neće igrati za nacionalni tim dok Rubijales ne podnese ostavku, suspendovala ga je i FIFA, ali su prvi čovjek i rukovodstvo Saveza poručili da Ermoso laže i da Rubijales ostaje na poziciji.

U međuvremenu je isplivao i snimak iz autobusa kojim su igračice, stručni štab i rukovodstvo RFEF napustili Olimpijski stadion u Sidneju nakon finala, gdje Ermoso uz osmijehe pokazuje medijska poređenja sa slučajem Kasiljas - Karbonero.

I njene saigračice su prihvatile to kao šalu, uzvikivale „Rubi” i „Presi”, kako zovu Rubijalesa, što nagovještava da sve što se dešava prvom čovjeku RFEF-a može da bude namještaljka.

Hajka koja je pokrenuta protiv Rubijalesa je izazvala striktnu reakciju njegove majke Anheles Behar, koja je u crkvi počela štrajk glađu. Izdržala je prva dva dana, ali je danas primljena u bolnicu.

Rubijalesova majka, Anheles Behar
Rubijalesova majka, Anheles Beharfoto: Reuters/Mariano Valldolid

„Imala je problema zbog vrućine i svega što se dešava. Stopala su joj bila natečena, bila je veoma umorna. Stopala su joj otekla i bila je veoma nervozna”, rekao je sveštenik iz parohije Divina Pastora, gdje je Rubijalesova majka štrajkovala.

Bonus video: