Predsjednik Uefe: Saudijska Arabija nije prijetnja evropskom fudbalu

"Koliko znam, Kilijan Mbape i i Erling Haland ne sanjaju odlazak u Saudijsku Arabiju", rekao je Aleksander Čeferin

4510 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Klubovi iz Saudijske Arabije u budućnosti neće igrati u evropskoj Ligi šampiona - ponovio je predsjednik Uefe Aleksander Čeferin.

Informaciju da bi šampion Pro lige mogao da dobije specijalnu pozivnicu od Uefe su prije dvije sedmice lansirali italijanski mediji, ali ona je odmah demantovana.

Prvo od Zvonimira Bobana, sada i od Čeferina koji vjeruje da bogatstvo koje klubovi iz Saudijske Arabije nude vrhunskim igračima ne može da ugrozi fudbal na Starom kontinentu.

"Ne mislim da je novac iz Saudijske Arabije prijetnja evropskom fudbalu. Imali smo slične primjere i ranije kada su fudbaleri odlazili u Kinu. Tada su se nizale velike ponude, ali kineski fudbal zbog toga nije napredovao. Takav pristup nije pravi, mislim da bi u Saudijskoj Arabiji, ili bilo gdje drugdje, trebalo da se ulaže u obrazovanje i napredak trenera i igrača", rekao je Čeferin i dodao:

"Koliko znam, Kilijan Mbape i i Erling Haland ne sanjaju odlazak u Saudijsku Arabiju. Tako da stvarno ne vjerujem da će u bilo kom smislu može da se ugrozi kvalitet Uefa takmičenja", samouvjeren je Čeferin.

Bonus video: