Umjetnik Mesi i Argentina napravili prvi korak ka odbrani "boginje"

"Gaučosi" na krcatom "Monumentalu" pobjedom nad Ekvadorom (1:0, Mesi iz slobodnog udarca) otvorili kvalifikacije za SP 2026.

6589 pregleda 2 komentar(a)
Čarobnjak i dalje zabavlja Argentinu: Mesi slavi gol protiv Ekvadora, Foto: Reuters
Čarobnjak i dalje zabavlja Argentinu: Mesi slavi gol protiv Ekvadora, Foto: Reuters

Prije devet mjeseci Argentina je na Mundijalu u Kataru pokorila planetu, a sinoć su "gaučosi" i nestvarni Lionel Mesi napravili prvi korak ka odbrani "Zlatne boginje".

Kvalifikacije u Južnoj Americi za naredno Svjetsko prvenstvo 2026. krenule su već sinoć, a Argentina je na startru na krcatom "Monumentalu" sa 1:0 srušila Ekvador.

Strijelca nije teško pogoditi - najbolji fudbaler planete Lionel Mesi novim umjetničkim djelom iz slobodnog udarca donio je trijumf svojoj zemlji.

Okršaj Argentine i Ekvadora donio je i zanimljiv duel između 36-godišnjeg Mesija i 15 godina mlađeg Moisesa Kaiseda, momka kojeg je Čelsi ovog ljeta platio 140 miliona eura.

Prethodna noć donijela je još dva meča kvalifikacija - Kolumbija je pogotkom Rafaela Borea savladala Venecuelu (1:0), dok su Paragvaj i Peru odigrali meč bez golova.

Preostala dva duela prvog kola igraće se večeras nakon ponoći - Urugvaj dočekuje Čile (01.00h), a Brazil napada Boliviju (02.45h).

Bonus video: