Otkaz Fliku, Nagelsman prvi kandidat za selektora

Na prijateljskoj utakmici sa Francuskom u utorak, ekipu će voditi direktor reprezentacije Rudi Feler, te Hanes Volf i Sandro Vagner (35), ali to će biti samo prelazno rješenje do imenovanja stalnog selektora. Julijan Nagelsman jedini kandidat

11381 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Devet mjeseci pred početak Eura, koji će organizovati, Fudbalski savez Njemačke (DFB) je donio najtežu, ali i očekivanu odluku - otpustio je selektora Hansija Flika.

Kap koja je prelila čašu bio je sinoćnji poraz od Japana u prijateljskom meču sa čak 4:1.

„Danas, na predlog predsjednika DFB-a Bernd Nojendorfa, Nadzorni odbor je odlučio da otpusti selektora Hansija Flika i dva asistenta Markusa Zorga i Danija Rela”, piše u saopštenju DFB-a.

Oglasio se i Nojendorf.

„Svi smo se saglasili da je muškom seniorskom timu neophodan novi impuls nakon nedavnih razočaravajućih rezultata. S obzirom na to da je Evropsko prvenstvo u našoj zemlji, potrebni su nam duh optimizma i samopouzdanja. Za mene lično, ovo je jedna od najtežih odluka otkada sam na funkciji, jer cijenim Hansija Flika i njegove asistente kao fudbalske eksperte i ljude. Ali, sportski uspjeh je vrhunski prioritet za DFB, zato je ova odluka bila neizbježna”, oglasio je prvi čovjek Saveza.

Na prijateljskoj utakmici sa Francuskom u utorak, ekipu će voditi direktor reprezentacije Rudi Feler, te Hanes Volf i Sandro Vagner (35).

To bi trebalo da bude samo prelazno rješenje, a „Bild” javlja da je prvi, zapravo i jedini kandidat za selektora Julijan Nagelsman, koji je krajem prošle sezone dobio otkaz u Bajernu.

Flik je razočarao na klupi Njemačke. Na Mundijalu u Kataru je njegov tim eliminisan već u grupnoj fazi, a od tada je odigrao šest prijateljskih utakmica i upisao pobjedu, remi i četiri poraza, uz gol-razliku 9:13.

Bonus video: