Uefa pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatske

Fudbalski savez Hrvatske naveo je da su navijači prošlog petka na utakmici protiv Letonije u Rijeci (5:0) razvili na tribini ustašku zastavu

5567 pregleda 8 komentar(a)
Fudbaleri Hrvatske, Foto: Reuters
Fudbaleri Hrvatske, Foto: Reuters

Evropska fudbalska unija (Uefa) pokrenula je danas disciplinski postupak protiv Hrvatske, pošto su njeni navijači istakli fašističku zastavu iz Drugog svjetskog rata, tokom utakmice protiv Letonije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Fudbalski savez Hrvatske naveo je da su navijači prošlog petka na utakmici protiv Letonije u Rijeci (5:0) razvili na tribini ustašku zastavu.

Hrvatska je već pod uslovnom kaznom zbog diskriminatorskog ponašanja navijača na utakmici Lige nacija u junu protiv Holandije. Savez zbog toga nije smio da prodaje ulaznice svojim navijačima za utakmicu u Jermeniji, koju je Hrvatska u ponedjeljak dobila sa 1:0.

Hrvatska je sada pod istragom Uefa i mogla bi da igra pred praznim tribinama u utakmici protiv Turske, 12. oktobra u Osijeku.

Hrvatski Savez saopštio je da sarađuje sa vlastima u Rijeci i razmotriće pokretanje pravnog postupka protiv navijača.

Hrvatska je prva u svojoj kvalifikacionoj grupi i favorit je za direktan plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj.

Bonus video: