Hrvatska policija uhapsila tri osobe koje su isticale ustašku zastavu na utakmici

Uhapšeni se terete za kršenje Zakona o sprečavanju nereda na sportskim događajima, a predviđene kazne su u rasponu od 260 do 1.990 eura ili zatvorska kazna od 30 dana

7995 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Trojica hrvatskih državljana uhapšeni su jer su tokom fudbalske utakmice između Hrvatske i Letonije na stadionu Rujevica u Rijeci isticali u nekoliko navrata ustašku zastavu uhapšeni, saopštila je policija.

Redarska služba na stadionu Rujevica tokom kvalifikacione utakmice za odlazak na Evropsko prvenstvo 8. septembra uočila je dvojicu muškaraca koji su vidno isticali zastavu sa obilježjem kojim se iskazuje ili poziva na mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti, navodi PU primorsko-goranska.

Redari su zastavu odmah oduzeli, a policajci su ih sa stadiona doveli u službene prostorije, prenela je HINA.

Tokom kriminalističkog istraživanja osumnjičen je i treći mladić, za učestvovanje u isticanju zastave, pa je on naknadno priveden.

Uhapšeni se terete za kršenje Zakona o sprečavanju nereda na sportskim događajima, a predviđene kazne su u rasponu od 260 do 1.990 eura ili zatvorska kazna od 30 dana.

Krovna evropska fudbalska organizacija, Uefa, pokrenula je juče disciplinski postupak protiv Hrvatskog fudbalskog saveza zbog tog incidenta.

Bonus video: