Skoplje slavi pobjedu Vardara, igračima 500 hiljada eura

Plasman u grupnu fazu Lige Evrope Vardaru pored istorijskog uspeha znači i osveženje budžeta, a klub iz Skoplja će zbog toga zaraditi najmanje tri i po miliona eura
0 komentar(a)
Vardar, Foto: Reuters
Vardar, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.08.2017. 08:59h

Velika grupa navijača Vardara dočekala je fudbalere makedonskog šampiona na aerodromu "Aleksandar Makedonski" u Skoplju, nakon povrtaka iz Istanbula, gdje su pobijedili Fenerbahče i plasirali se u Ligu Evropa.

Navijači su oko dva i po sata poslije ponoći pesmom dočekali fudbalere Vardara nakon, kako je saopštio klub "ostvarenja najvećeg uspjeha u istoriji".

"Navijači, zahvaljujemo na podršci i što nas u ovom ranim satima dočekujete. Vidimo se u grupnoj fazi Lige Evropa. Radujte se uspjehu i navijajte za Vardar. Uradili smo sve da vam priredimo nezaboravne trenutke", navodi se u poruci skopskog kluba.

Trener Vadara Čedomir Janevski je, nakon utakmice u kojoj je njegov tim pobijedio Fenerbahče sa 2:1, ocijenio da je skopski tim taktički kompletno nadmudrio turski klub.

"Ako smo poslije prve utakmice govoril o nekoj sreći za nas, sada slobodno mogu da kažem da nismo pobijedili srećno, nego znanjem, taktikom i strategijom. Mnogo sam srećan što su igrači odigrali onako kako smo se dogovorili... Znali smo da će Fenerbahče da igra sa dva-tri odlična fudbalera. Upravo njih smo blokirali, a kada smo uspjeli u tome jednostavno smo blokirali igru protivnika", rekao je Janevski.

Nekadašnji trener Crvene zvezde je istakao da je pobjeda nad Fenerbahčeom mnogo važna za Vardar, jer mu obećava mnogo više u budućnosti.

Plasman u grupnu fazu Lige Evrope Vardaru pored istorijskog uspeha znači i osveženje budžeta, a klub iz Skoplja će zbog toga zaraditi najmanje tri i po miliona eura.

Kako piše portal Ekipa, fudbaleri i stručni štab će za plasman podijeliti ukupnu premiju od oko 500.000 eura.

Bonus video: