Štutgartov Heski kao Levandovski: Deset golova na pet mečeva

Serhu Žirasi, reprezentativac Gvineje rođen u Francuskoj, sa 27 godina igra najbolji fudbal u karijeri, a na startu Bundeslige izjednačio rekord legendarnog Poljaka

4008 pregleda 0 komentar(a)
Žirasi, Foto: VfB Stuttgart (X)
Žirasi, Foto: VfB Stuttgart (X)

Hari Kejn je odmah po dolasku u Njemačku potvrdio da je vrhunski fudbaler i da Bajern nije pogriješio što ga je doveo za više 100 miliona. Ipak, i ovaj veliki golgeter na startu gleda u leđa jednom manje poznatom momku iz Štutgarda.

On je Serhu Žirasi, rođen je prije 27 godina u Francuskoj, nastupa za Gvineju i nakon premijernih pet kola Bundeslige pored njegovog imena stoji da je već postigao 10 golova.

Nešto što je kroz istoriju ove lige pošlo za rukom samo čuvenom Robertu Levandobskom, kada je u sezoni 2020/21 nosio dres Bajerna.

Sa posljednja dva pogotka Žirasi je srušio Darmštad (3:1) i odveo svoj Štutgart - ekipu koja se kroz baraž izborila sa opstanak u Bundesligi - do nestvarnih visina i trećeg mjesta na tabeli, sa samo bodom manje od Bajerna iz Minhena i Bajer Leverkuzena.

Ovaj momak rođen u gradu Arlu na jugu Francuske imao je čudan fudbalski put, pa sa 27 godina iza sebe ima nastupe i pozajmice za već nekoliko klubova - Laval, Lil, Lil II, Okser, Keln, Keln II, Amijen i Ren, da bi nakon pozajmice u Štutgartu prošle sezone od "švaba" dobio ugovor za ovu.

Kako je fudbaler, kojeg sajt Bundeslige upoređuje sa nekadašnjim engleskim fudbalerom Emilom Heskijem, odgovorio na to najbolje govori deset golova na startu nove sezone.

Iako je rođen u Francuskoj i za tu zemlju nastupao u svim mlađim kategorijama Žirasi je odlučio da brani boje reprezentacije Gvineje - zemlje njegovih roditelja.

Uspio je čak i da zatrese mrežu velikog Brazila i prijateljskom meču.

Bonus video: