Morata koban za Real, Savić „uhapsio” velikana

Crnogorski as dominirao u pobjedi Atletika nad gradskim rivalom, Španac postigao dva gola u pobjedi 3:1

4933 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Dijete Reala više nema nikakvu emociju prema klubu koji ga je lansirao - Alvaro Morata je prije dvije noći položio ispit kod navijača Atletika i definitivno postao omražena ličnost u drugom dijelu Madrida.

“Kolćonerosi” su nadigrali velikog rivala i slavili 3:1 uz pečat španskog napadača. Morata je bio enigma za odbranu “kraljevskog kluba”, a fantastičnu partiju je krunisao sa dva pogotka - za ovacije na prepunom “Vanda Metropolitanu”. Alvaro je briljirao u napadu, a u odbrani je fantastičan bio Stefan Savić protiv kojeg fudbaleri Reala nisu imali šansi...

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Vikario (Totenhem) - pun pogodak Sparsa, golman koji je spreman da se nosi sa pritiskom u najjačoj ligi na svijetu.

ODBRANA

Savić (Atletiko Madrid) - doktorska partija crnogorskog asa u madridskom derbiju. Još jednom je potvrdio klasu na najvećoj sceni.

Dimarko (Inter) - preko 50 minuta je bio Interova najslabija karika na gostovanju Empoliju, a onda je do izražaja došla njegova paklena ljevica - postigao je evrogol za trijumf “nerazura” u Toskani.

SREDINA

Bisuma (Totenhem) - u drugoj sezoni u klubu je dobio pravu šansu i sada je igrač bez kojeg ne može da se zamisli vezni red Totenhema. Dominirao je protiv Arsenala...

Bruno Fernandeš (Mančester junajted) - u djeliću sekunde je jednim potezom oslikao svu ljepotu fudbala. Pogodak protiv Barnlija je čista umjetnost.

Bruno Gimaraeš (Njukasl) - samo podsjeća na igrača koji je prošle sezone vukao Njukasl ka Ligi šampiona. Pogodio je u goleadi u Šefildu, možda je to najava bolje forme Brazilca.

NAPAD

Son (Totenhem) - kapitenski stav i doprinos koji nikad nije bio sporan. Navijači posebno vole golove protiv Arsenala, Korejac je postigao dva na “Emirejtsu”.

Kejn (Bajern) - nije ni bilo sumnje u to da li će i koliko Kejn popraviti situaciju u Bajernu. U subotu je protiv Bohuma upisao prvi het-trik.

Morata (Atletiko Madrid) - u Realu mu nikada nisu dovoljno vjerovali... Prije dvije noći je upravo on bio ono što nedostaje velikanu.

Boga (Nica) - Monako je promašio dva penala, oba puta je neprecizan bio Balogun, a onda je u samom finišu bivši napadač Atalante pronašao način da kazni “kneževe”.

Bonifejs (Bajer) - Nigerijac je u fazi karijere kada misli da sa loptom u nogama može apsolutno sve. I ide mu sasvim dobro - u prvih pet kola Bundeslige je postigao šest pogodaka.

Bonus video: