Murinjo: Moj najlošiji start sezone, ali Roma ranije nikada nije igrala u dva uzastopna evropska finala

"Možda ću svoja osjećanja pokazati iza kulisa, jer me ovo zaista pogađa emotivno, posebno imajući u vidu moj odnos sa navijačima"

4415 pregleda 0 komentar(a)
Murinjo sa svojim igračima, Foto: Reuters
Murinjo sa svojim igračima, Foto: Reuters

Trener fudbalera Rome Žoze Murinjo rekao je da u tom klubu ima najlošiji početak sezone u čitavoj trenerskoj karijeri, poslije poraza od Đenove u italijanskom prvenstvu.

Roma je sinoć na gostujućem terenu izgubila od Đenove sa 1:4, pretrpjela treći poraz u šest utakmica u Seriji A i ima pet bodova na 16. mjestu na tabeli.

Murinjo je preuzeo Romu 2021. godine, nakon što je trenirao Porto, Čelsi, Real Madrid, Inter, Mančester junajted i Totenhem.

U sezoni 2021/2022 osvojio je Ligu konferencija sa rimskim klubom, sa kojim je prošle sezone izgubio u finalu Lige Evropa, poslije jedanaesteraca od Sevilje.

Murinjo je poslije utakmice protiv Đenove rekao da je razočaran početkom sezone.

"To je takođe moj najlošiji početak sezone kao trenera. Međutim, mislim da Roma, prije prošle sezone, nikada nije igrala u dva uzastopna finala evropskih takmičenja", rekao je Murinjo, prenio je BBC.

Jedinu pobjedu u prvenstvu ove sezone Roma je ostvarila protiv Empolija 7:0, a bila je bolja i od Šerifa iz Tiraspolja u Ligi Evropa.

U sljedećoj utakmici u Seriji A, Roma će igrati na domaćem terenu protiv Frosinonea.

"Ovo je ekipa koju imamo, u dobru i u zlu. Moramo da idemo naprijed, nema vremena za jadikovanje. Možda ću svoja osjećanja pokazati iza kulisa, jer me ovo zaista pogađa emotivno, posebno imajući u vidu moj odnos sa navijačima", naveo je Murinjo.

Bonus video: