Sutjeska pod moranjem protiv trenera koji odlično poznaje Nikšićane

Arsenal sa Milijom Savovićem dočekuje Sutjesku u prvom meču 12. kola Meridianbet 1. CFL (15 h)

3888 pregleda 1 komentar(a)
Sa meča Sutjeska - Arsenal kraj Bistrice u avgustu (1:1), Foto: FSCG
Sa meča Sutjeska - Arsenal kraj Bistrice u avgustu (1:1), Foto: FSCG

Samo bod u posljednja dva kola, svega tri trijumfa u dosadašnjih 11 rundi, peto mjesto na tabeli - sve to stavlja fudbalere Sutjeske pod veliki imperativ pobjede na gostovanju Arsenalu u Tivtu, u posljednjem susretu prije reprezentativne pauze.

Meč u Velikom gradskom parku igra se sjutra u 15 časova.

Nikšićane će dočekati njihov bivši trener, Milija Savović, koji je sa Arsenalom osvojio četiri boda na dvije utakmice otkada je preuzeo tim.

"Puno je još bodova u opticaju, ali se nadam da ćemo napokon krenuti sa pobjedama. Ovo je utakmica koja bi mogla da bude neka vrsta prekretnice i pod moranjem smo da ostvarimo pobjedu", kaže bek Sutjeske Marko Vučić.

Trener Nikšićana Vladimir Janković vraća se na klupu nakon odrađena tri meča suspenzije.

"Naša filozofija je da uvijek idemo na pobjedu, nekad vam se da nekad ne. Mogu da apostrofiram prethdonu utakmicu, koja je bila očigledan primjer gdje tim koji je dominirao izgubi meč. Nije, međutim, ni prvi ni posljednji put u fudbalu da se takve stvari dešavaju, mi moramo da izađemo na teren i pokušamo da pozitivno zatvorimo ciklus prije reprezentativne pauze", kaže Janković.

Arsenal je sedmi na tabeli, ima bod manje od Sutjeske.

"Čeka nas dobar i organizovan protivnik koji je prije dva kola promijenio trenera - u pitanju je bivši trener našeg kluba i sigurno je da se dosta toga promijenilo u njihovoj igri i njihovom pristupu. U svakom slučaju mi ne smijemo da izgubimo ono na čemu insistiramo - naš pristup, zalaganje, odnos, i da pokušamo da sprovedemo sve ono što treba da nas dovede do pozitivnog rezultata", ističe Janković, koji ne računa na Marka Matanovića i Boža Markovića.

Bonus video: