Vejn Runi rekao zbogom Engleskoj

Za Englesku je debitovao u februaru 2003, kao 17-godišnjak. Upisao je 119 nastupa i sa 53 gola je najbolji strijelac u istoriji nacionalnog tima
0 komentar(a)
Vejn Runi, Foto: Reuters
Vejn Runi, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.08.2017. 13:17h

Javnost je željela da se vrati, selektor Garet Sautgejt planirao da ga pozove u nacionalni tim, ali je Vejn Runi rekao zbogom Engleskoj.

Jedan od najboljh engleskih fudbalera svih vremena odlučio je da završi karijeru u reprezentaciji.

"Velika ja stvar što me je Garet Sautgejt zvao i rekao mi da me želi u reprezentaciji. Cijenim to, ali već sam odluku donio - završio sam karijeru u nacionalnom timu. O tome sam razgovarao sa porodicom, trenerom i bliskim ljudima. Igrati za Englesku je bila najveća čast, ali mislim da je vrijeme za rastanak", saopštio je 32-godišnji Runi.

Runi je posljednji meč u dresu "tri lava" odigrao u novembru prošle godine, protiv Škotske. Od tada je, ili bio povrijeđen, ili van takmičarske forme, s obzirom na to da je imao malu minutažu u Mančester junajtedu.

Povratkom u Everton je "oživio", u prva dva kola Premijer lige postigao dva gola i najavio da nije rekao posljednju riječ.

Za Englesku je debitovao u februaru 2003, kao 17-godišnjak. Upisao je 119 nastupa i sa 53 gola je najbolji strijelac u istoriji nacionalnog tima.

Bonus video: