Interu malo 2:0 protiv Bolonje, Juve siguran u gradskom derbiju

"Stara dama" savladala Torino

3089 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ažurirano: 07.10.2023. 20:00h

Furiozan početak Intera i prednost od dva gola poslije 13 minuta - nije to bilo dovoljno favoritu da dođe do pobjede u duelu sa Bolonjom u 8. kolu Serije A.

Franćesko Aćerbi u 11, pa Lautaro Martines u 13. su pogađali za 2:0, a kada se činilo da će "nerazuri" odigrati još jedan rutinski meč Bolonja je pokazala da ima kvalitet da ugrozi velikane.

Već u 19. je Rikardo Orsolini smanjio iz penala koji je skrivio Martines, a zasluženo izjednačenje je viđeno početkom nastavka kada je Jana Zomera matirao Džošua Zirkze. Ispostavilo se i da je u 52. minutu postavljen konačan rezultat - 2:2.

Inter je bilo daleko od ritma koji je pokazao u drugom poluvremenu meča sa Benfikom u Ligi šampiona, pa Bolonja nakon izjednačenja nije imala problema da se odbrani na "Đuzepe Meaci".

Domaćin je do kraja stvorio jednu pravu šansu, mrežu je zatresao Aleksis Sančes, ali je taj gol poništen zbog ofsajda.

Inter na prvom mjestu ima 19 bodova, jedan više uz meč više od Milana koji večeras gostuje Đenovi.

Juventus nije imao problema u gradskom derbiju protiv Torina, iako u timu nije bilo povrijeđenih Dušana Vlahovića i Federika Kjeze.

"Stara dama" je pobijedila 2:0, mrežu "granate" su tresli Federiko Gati i Arkadijuš Milik, oba puta je loše reagovao golman Vanja Milinković Savić.

Bonus video: