Radulović: U Podgorici smo pokazali da možemo, u Beogradu ćemo igrati sa stavom

Okupila se fudbalska reprezentacija Crne Gore - u četvrtak dočekuje Liban u prijateljskom meču, narednog utorka gostuje Srbiji u ključnoj utakmici u kvalifikacijama za Euro

9683 pregleda 19 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Oktobar je mjesec istine za crnogorsku fudbalsku reprezentaciju.

Nastavljaju se kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, slijedi duel koji "hrabri sokoli" željno iščekuju - meč sa Srbijom u Beogradu narednog utorka (20.45) koji će gotovo sigurno biti presudan u borbi za plasman na veliko takmičenje.

Crna Gora poslije četiri kola ima osam bodova, Srbija i Mađarska dijele prvo mjesto sa po 10 - stanje na tabeli jasno ukazuje na to zašto je oktobarski ciklus toliko važan.

Nakon njega, našu selekciju u novembru čekaju mečevi sa Litvanijom kod kuće i Mađarskom u gostima.

"Meč u Beogradu je još jedna prilika da se predstavimo na pravi način. Čeka nas zahtjevan meč, oba tima su u igri za plasman na Euro, a siguran sam da možemo da ponovimo onih 80 minuta iz duela u Podgorici kada smo u finišu kažnjeni za promašaje. Ovog puta igra mora da bude prava 100 minuta - ako to uspijemo onda možemo da se nadamo dobrom rezultatu", rekao je selektor Miodrag Radulović.

Prije meča sa Srbijom je prijateljska utakmica sa Libanom u četvrtak pod Goricom (18 sati).

"Liban je u sklopu priprema za duel sa Srbijom, šansu će dobiti igrači koji su imali manju minutažu i debitanti, a njih je trojica - golman Suad Ličina, Edvin Kuč i Slobodan Rubežić, za kojem čekamo papirologiju. Očekujem od svih ozbiljnost i angažovanost, da potvrde da su s pravom tu i ovo je još jedan test za njih i šansa da ostanu u ovoj grupi igrača", dodao je Radulović.

Problemi su opet tu...

"Viktor Đukanović se povrijedio, dok Nikola Šipčić nije sanirao povredu koju je zaradio u septembarskom okupljanju. Njih dvojica neće biti s nama, zato smo i pozvali 29 igrača za ovu akciju, jer ima igrača koji izlaze iz povreda ili ih vuku već duži period. Bio je plan da se poslije meča sa Libanom skrati spisak. Ali, to ćemo tek da vidimo", kazao je Radulović.

Nema Šipčića, nema ni Igora Vujačića koji je dobio crveni karton protiv Bugarske. Pitanje je kako će izgledati odbrana Crne Gore i u kojoj formaciji.

"Imamo ideju, slična je onoj iz duela sa Srbijom u Podgorici gdje smo 80 minuta kontrolisali situaciju. Neće se bitno mijenjati ideja kako treba da igramo, samo ćemo pokušati da dobre stvari budu još bolje. Nakon dugo vremena imamo devet dana da se pripremimo, da budemo zajedno i da neke igrače odmorimo jer igraju naporno u svojim klubovima".

Dobra vijest je da se oporavio Stefan Savić, koji je u nedjelju zaigrao za Atletiko Madrid poslije petnaestak dana pauze.

"Sačuvaćemo Savića nekoliko dana, a onda ćemo kako se meč sa Srbijom bude približavao i njega pripremati", istakao je Radulović, koji zna da u timu Srbije neće biti Dušana Vlahovića.

"Prevashodno je cilj da se pripremimo, nikada nismo gradili sreću na tuđoj nesreći. Žao mi je što Vlahović ne igra, ali kada znamo da je on u Podgorici postigao dva gola, onda i njegov izostanak može da utiče da naš optimizam bude još veći. Zaista vjerujemo da možemo, to smo do sada i pokazali u izjednačenoj grupi. Na tri meča do kraja smo uspjeli u namjeri da ostanemo u igri do samog kraja", jasan je Radulović.

Srbija tri dana prije duela sa Crnom Gorom ide na megdan Mađarskoj.

"Gledaćemo meč Mađarske i Srbije i onda ćemo se možda i baviti nekim kalkulacijama, mada njih ne treba da bude. Idemo u Beograd da odigramo sa stavom kojim nas je krasio tokom kvalifikacijama i u kojima imamo samo jedan poraz", rekao je Radulović.

Pobjedu nad Bugarskom, koju je u finišu potpisao Stevan Jovetić iako je naša selekcija više od pola sata igrala s igračem manje, dala je krila "sokolima".

"Takve pobjede podižu optimizam i atmosferu unutar i oko reprezentacije. Mnogo nam je značio način na koji smo slavili. Fudbal je to - negdje vam uzme, a negdje vrati - nama je uzeo u Kaunasu, dao u duelu sa veoma dobrim Bugarima. Taj trijumf je potvrda da ova ekipa može mnogo", zaključio je crnogorski selektor.

Bonus video: