Raičević: Vidimo šansu, bez obzira na probleme

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore sjutra putuje u Švajcarsku na kvalifikacioni meč, slijedi i gostovanje Albaniji

8310 pregleda 1 komentar(a)
Andrej Bajović, mladi reprezentativac Crne Gore, Foto: FSCG
Andrej Bajović, mladi reprezentativac Crne Gore, Foto: FSCG

Mlada reprezentacija Crne Gore putuje sjutra za Švajcarsku - vrijeme je za oktobarski, težak dvomeč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Selekcija Nikole Rakojevića, koja je u prvom kolu pobijedila 1:0 u Jermeniji, odigraće dva meča, oba u gostima. Jer, nakon gostovanja Švajcarcima u Lozani 13. oktobra, slijedi i duelc sa Albanijom u Rogožinu 17. oktobra.

Švajcarci su u prvom kolu pobijedili Finsku u gostima 2:1, Albanci su u prošlom meču pobijedili Rumuniju 3:2, iako su gubili 2:0 - i ti rezultati govore o težini zadatka koji se našao pred mladim "sokolima".

Dodatni problem remete povrede, jer su sa prvobitnog Rakojevićevog spiska zbog povreda otpali napadač Vuk Striković i ofanzivni vezista Milan Vukotić - fudbaleri dva najveća domaća kluba, Sutjeske i Budućnosti.

Rakojevićev pomoćnik Mirko Raičević ljetos je uživo na Evropskom prvenstvo gledao Švajcarce.

"Iz te generacije u ovom timu je pet fudbalera. Ekipa koja zna šta hoće, borbena, takmičarska. Dobro smo ih skautirali, dobro smo se pripremili", kaže Raičević, koji je uvjeren da će Crna Gora imati šta da pokaže u Lozani.

"Bez obzira na kadrovske probleme, vidimo svoju šansu. Siguran sam da će momci koji dobiju preliku da je iskoriste. Ići ćemo utakmicu po utakmicu. Ono što smo vidjeli kod Švajcarske je da igraju visoki presing, pa ćemo šansu šansu tražiti iz kontranapada", istakao je Raičević.

Bonus video: