Megvajer: Pravi navijači Engleske ne zvižde igračima

Navijači Engleske su sinoć zviždali Hendersonu

2947 pregleda 2 komentar(a)
Megvajer, Foto: Reuters
Megvajer, Foto: Reuters

Fudbalski reprezentativac Engleske Hari Megvajer rekao je da navijači koji su zviždali njegovom saigraču Džordanu Hendersonu "nisu pravi navijači Engleske".

Navijači su zviždali Hendersonu kada je sinoć ušao u igru u takmici protiv Italije u Londonu, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine i u prijateljskoj utakmici protiv Australije u petak.

Bivši kapiten Liverpula kritikovan je jer je ovog ljeta prešao u saudijski Al Etifak.

"Pravi navijači Engleske ne zvižde igračima. Ne zvižde igračima koji su posvetili živote i uradili sve što mogu da ova zemlja ima lijepe uspomene i posebne trenutke", rekao je Megvajer, prenio je BBC.

Henderson je tokom boravka u Liverpulu podržavao LGBTQ+ populaciju, ali su ga neki aktivisti i pojedini navijači kritikovali što je otišao u Saudijsku Arabiju, gdje su istopolni brakovi nelegalni.

Selektor Engleske Garet Sautgejt rekao je poslije utakmice sa Australijom da nije logično da navijači zvižde Hendersonu, koji je rekao da mora da prihvati kritike.

On je manje zvižduka dobio sinoć na "Vembliju".

"Čuli su se aplauzi i neki zvižduci, ali to nisu navijači Engleske", dodao je Megvajer, koji je proteklih godina dobijao zvižduke navijača Mančester junajteda i reprezentacije.

Bonus video: