Paint it, Blaugrana: Barsa spremila jedinstven dres za "el klasiko"

Katalonski gigant sa logom legendarnih Stonsa napada Real Madrid

8656 pregleda 4 komentar(a)
Roni Vud, Mik Džeger i Kit Ričards su promovisali novi dres Barse, Foto: FC Barcelona (X)
Roni Vud, Mik Džeger i Kit Ričards su promovisali novi dres Barse, Foto: FC Barcelona (X)

Barselona je dugo bila jedna od rijetki koja je odolijevala da moćne sponzore postavi na svoj dres, a sada je po originalnosti otišla i korak dalje.

Gigant iz Barselone za najveći derbi planete protiv Real Madrida 28. oktobra spemio je dres koji će krasiti najčuveniji muzički logo u istoriji - "isplaženi jezik" legendarnih Rolingstonsa.

"Paint it, Blaugrana", napisala je Barselona na društvenim mrežama, povezujući tako legendarni hit Stonsa "Paint It, Black" i boje svog kluba.

Naravno, sve ovo je zasluga Barsinog sponzora "Spotify" (jedan od najvećih provajdera striminga muzike), koji je i ranije znao da neku od muzičkih zvijezda postavi na dobro poznate pruge Barseloninog dresa.

Ipak, logo Rolingstonsa ostaje poseban i kao nijedan do sad, a na dresu Barse naći se u čast prvog album poslije 18 godina ove legendarne britanske grupe - "Hackney Diamonds". Taj album biće objavljen sjutra (petak), a novi dres Barselone već su promovisali "stonsi" Roni Vud, Mik Džeger i Kit Ričards.

Čuveni logo Roligstonsa nastao je tokom sedamdesetih godina prošlog vijeka, a djelo je britanskog dizajnere Džona Pašea.

Bonus video: