Igrači Lovćenske Vile namjestili nišan, Crna Gora deklasirala Oman u Emiratima

U drugom kolu grupe E, Svjetskog prvenstva u Ujedinjenim Arapskim Emiratima crnogorska mini fudbal selekcija deklasirala Oman sa 10:1.

6494 pregleda 1 komentar(a)
Bilo je bolje nego na debiju, protiv Japana bez prava na grešku, Foto: WMF
Bilo je bolje nego na debiju, protiv Japana bez prava na grešku, Foto: WMF

Crnogorska mini fudbal selekcija će prolazak,među 16 najboljih na Svjetskom prvenstvu u Ras Al-Hajmahu tražiti protiv Japana u utorak od 13 sati, nakon što je nadigrala Oman u 2. kolu grupe E, rezultat 10:1.

Utakmica sa Omanom nije mjerilo, jer je "laki luzer", koji je na šampionat stigao nakon odustajanja Brazila, i Japan ih je dobio sa 13:1.

Opet su naši igrači sjajno kombinovali, kao i na debiju na 4. SP, lako dolazili u šanse za gol, ali su i opet pravili previše grešaka, bili brzopleti u završnici. Da toga nije bilo rezultat bi do poluvrmena već bio dvocifren u korist izabranika Dragana Mugoše.

"Trebala nam je jedna ovakva utakmica, da se naviknemo na teren, adaptiramo teškim uslovima visoke temperature i vremesnke razlike jer smo stigli dan pred šampionat. Želim da zahvalim saigračima, stručnom štabu na dobro pripremljenoj utakmici a znamo da nije gotovo. Odlučivaće utakmica sa Japanom", kazao je kapiten Zoran Kovač.

Poraz od Bugarske, nakon dvije prethodne pobjede nad tom selekcijom, uzdrmao je anšu ekipu. Počela je u grču i tek je na sekund nakon isteka 10. minuta pogodio Miloš Pejaković. No i on je odmah potom promašio zicer iz bolje pozicije nego kod gola, da bi kazna stigla u narednom napadu i u 14. minutu Oman je izjednačio.

Ipak, brat Milošev, Ivan Pejaković pogađa nakon nepune minute, a potom ekspresno gol daje i njihov saigrač iz kluba Lovćenska Vila Cetinje, Vasilije Bošković.

Nakon auta Bogoljuba Komatine volejom pogađa Bojan Jovanović (Stupovi) za konačnih 4:1 na poluvremenu.

U drugom nam je trebalo pet minuta za prvi gol, a onda je u dva minuta na asistencije Komatine pogađao Ivan Pejaković.

I četvrti igrač Lovćenske Vile, Jovan Kaluđerović se upisao potom u strijelce i to dva puta . U finišu je Jovanović dao drugi gol a Ivan Pejaković četvrti za 10:1.

Crnogorska ekipa znaće na čemu je nakon utakmice Bugarska - Japan od 18 sati. Dvije ekipe iz grupe idu u plej-of.

Bonus video: