Tiram učinio da se zaboravi Lukaku: Navijači imaju novog idola, Inter savladao Romu i vratio se na vrh

"Nerazuri" pobijedili golom Francuza u 81. minutu

10301 pregleda 60 reakcija 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Povratak Romelua Lukakua na "Đuzepe Meacu" je natjerao navijače Intera na histeriju i zvižduke svih 90 minuta, ali Belgijanac nije bio prijetnja, već samo sjenka velikog igrača i golgetera.

"Nerazuri" su slavili u derbiju (1:0), a čovjek odluke je igrač koji je naslijedio Lukakua u klubu i koji ne bi ni došao da iskusni napadač nije "izradio" bivši klub - Markus Tiram, koji je još jednom ove sezone golom ili asistencijom direktno uticao na rezultat.

Francuz, sin legendarnog Lilijana Tirama, pogodio je na pas Federika Dimarka u 81. minutu i donio Interu sasvim zasluženu pobjedu.

Domaći su dominirali, pogotovo u prvom poluvremenu u kojem su šanse imali Hakan Čalhanoglu koji je uzdrmao prečku, Tiram i Dimarko, a "vučica" bila bez šuta ka golu i sa tek nekoliko akcija na polovini rivala.

Jedinu priliku su Rimljani imali sredinom drugog dijela kada je Jan Zomer zaustavio udarac Brajana Kristantea glavom...

Djelovalo je kasnije da je Roma odbila nalete Intera, ali u 81. minutu je pukla odbrana tima Žozea Murinja (nije vodio ekipu zbog isključenja u duelu sa Moncom) i meč je riješen.

Kristjan Aslani je tada poslao dugu loptu ka Dimarku, a ovaj asistencijom po zemlji našao Tirama koji nije pogriješio za četvrti pogodak u prvenstvu.

Nakon 1:0 je bilo jasno da Roma nema način da se vrati u utakmicu, pa je morala da se pomiri s četvrtim porazom i prekidom serije od tri trijumfa.

Inter se tako vratio na prvo mjesto, ima 25 bodova od mogućih 30 - dva više od Juventusa, četiri od Milana koji večeras u derbiju 10. runde gostuje Napoliju.

Bonus video: