Spektakl na "Maradoni": Napoli bez rješenja za Žirua, Milan u nastavku ostao bez pobjede

Napoli i Milan igrali 2:2 u 10. kolu Serije A

11491 pregleda 0 komentar(a)
Raspadori proslavlja pogodak, Foto: Reuters
Raspadori proslavlja pogodak, Foto: Reuters

Dva različita poluvremena, četiri gola, mnogo šansi i dobar fudbal - Napoli i Milan su večeras na "Maradoni" odigrali sjajnu utakmicu, a meč 10. kola Serije A završen je 2:2.

I ponovo je u centru pažnje bio Olivije Žiru koji je postigao oba pogotka za "rosonere", ali su u drugom poluvremenu mrežu Milana zatresli Politano i Raspadori i aktuelnom šampioni donijeli bod.

Već u drugom minutu Žiru je imao priliku, ali je njegov udarac blokiran, pa je lopta otišla u korner, da bi 20 minuta kasnije napad gostiju tekao sa desne strane, a francuski reprezentativac pobjegao defanzivcima Napolija i glavom, nakon centaršuta Pulišića, zatresao mrežu.

U međuvremenu fudbaler Milana, Kalulu se povrijedio pa je Pioli morao prinudno u igru da uvede Pelegrina.

Napoli je u prvom poluvremenu imao samo jednu pravu šansu - Kvarachelija je u 27. minutu prošao sa lijeve strane, ubacio loptu u peterac, a Politano na drugoj stativi promašio prazan gol.

Kazna je uslijedila četiri minuta kasnije, kada je Žiru ponovo glavom savladao Mereta. Ovog puta je asistent bio Kalabrija.

U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena Milan je mogao i do trećeg gola, ali je Meret zaustavio Musu.

Fudbaleri Napolija su zvižducima ispraćeni u svlačionicu, a na teren je u nastavku izašao potpuno novi tim. Napolitanci su bili bolji, krenuli su na sve ili ništa i do prvog pogotka došli u 50. minutu kada je Politano postigao lijep gol i iskupio za kiks u prvom poluvremenu.

Poslije gola Politana, šansu je imao Di Lorenco, a onda je u 63. minutu dosuđen slobodan udarac za šampiona Italije. Menjan je loše postavio živi zid, Raspadori je odlično izveo prekid i postigao gol.

Bio je Napoli bolji u tim trenucima, ali do trećeg pogotka nije stigao, iako je imao terensku inicijativu, a Kvarachelija u 95. minutu nije iskoristio odličnu priliku.

Domaća ekipa je meč završila sa igračem manje jer je crveni karton dobio Natan.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: