„Lude šeširdžije” zaustavile velikana: Liverpulu samo bod u Lutonu, Dijas dao gol i zatražio pomoć

Domaći poveli golom Taita Čonga u 80. minutu, u 95. izjednačio Luis Dijas i poslao poruku „Sloboda za tatu”, jer mu je otac otet u Kolumbiji

11972 pregleda 43 reakcija 1 komentar(a)
Sloboda za tatu: Luis Dijas je imao porulu nakon pogotka protiv Lutona, Foto: Action Images via Reuters/Peter Cziborra
Sloboda za tatu: Luis Dijas je imao porulu nakon pogotka protiv Lutona, Foto: Action Images via Reuters/Peter Cziborra

Liverpul je imao zicer da se bar do sjutra veče izjednači sa Totenhemom na 2. mjestu, da se vrati na samo bod zaostatka za Mančester sitijem, ali je stigao samo do remija u 95. minutu na najmanjem stadionu najbolje lige na svijetu.

Heroj je bio Luis Dijas, koji je zatresao mrežu duboko u sudijskoj nadoknadi za 1:1 na gostovanju Lutonu, a onda podigao dres i pokazao majicu sa natpisom „Sloboda za tatu”, jer mu je otac otet u Kolumbiji.

Domaći su poveli golom Taita Čonga iz kontre u 80. minutu.

Bivši fudbaler Mančester junajteda tako je kaznio brojne promašaje Darvina Nunjesa, koji je u 1. poluvremenu pogodio prečku, a u 70. minutu se obrukao.

Naime, nakon centaršuta Trenta Aleksander-Arnolda, loptu je glavom očajno zahvatio Mohamed Salah i nehotice uputio sjajnu asistenciju za Urugvajca, a on iz lake pozicije promašio prazan gol.

Pomoćni sudija je podigao ofsajd zastavicu, ali se na snimku vidjelo da je pozicija bila regularna i iz VAR sobe bi sigurno pokazali na centar.

Sljedećih 10 minuta, Liverpul je napadao, u "kobnom" 80. igrači su tražili i penal (samo se ne zna zbog čega), a „lude šeširdžije” krenule u kontru tri na jedan, pa Alison Beker nije imao šansi.

Dijas je makar izvukao bod...

U prvom meču dana, Notingem forest je iznenađujuće lako savladao Aston Vilu golovima Ole Aine u 5. i Orela Mangale u 47. minutu.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: