Luisova borba: Sloboda za tatu

Nije morao da igra nakon što su mu kidnapovali oca, ali Luis Dijas je odlučio da se za svog tatu bori na jedini način na koji je to moguće - na terenu, kada ga gleda cijeli svijet. Postigao je gol, spasio Liverpul i imao jasnu poruku...

9817 pregleda 0 komentar(a)
Luis Dijas nakon pogotka protiv Lutona, Foto: Liverpool FC (X)
Luis Dijas nakon pogotka protiv Lutona, Foto: Liverpool FC (X)

To je morao da bude on - napisao je "Gardijan" nakon što je Luis Dijas ušao sa klupe i u 95. minutu i spasio svoj Liverpul poraza od Lutona (1:1).

Sjajni Kolumbijac je tokom sedmice prolazio kroz pravi pakao nakon što su prošle subote njegove roditelje kidnapovali naoražani ljudi na motociklima na sjeveru te južnoameričke zemlje.

Policija je uspjela da oslobodi majku, ali o Luisovom ocu od tada nema nikakvih vijesti.

Iako je od Liverpula i trenera Jirgena Klopa od starta imao razumijevanje ako zbog novonastale situacije nije u stanju da se posveti treninzima i utakmicama, Dijas je odlučio da se za svog tatu bori na jedini način na koji je to moguće - na terenu, kada ga gleda cijeli svijet.

"On je jednostavno došao da spasi Liverpul i da pošalje jasnu poruku: Sloboda za tatu", dodao je Gardijan.

Dejli Mejl piše da iako Fudbalska asocijacija Engleske ne dozvoljavala fudbalerima da šalju bilo kakve poruke na majici ispod dresa ovog puta neće sprovesti nikakve sankcije prema Dijasu.

Isti list dodaje da su se na meču sa Lutonom ljudska i sportska priča ovog puta spojile u jednu.

"Došao je iz pakla i baš on postigao gol - sjajno, jednostavno fantastično sa sportske strane", dodaje Dejli Mejl.

Sve je prokomentarisao i Jirgen Klop.

"Divan trenutak i divno je to što je želio da bude sa nama, ali to ne mijenja situaciju - najvažnije je da njegov tata bude oslobođen. Želimo da čujemo i bolje vijesti iz Kolumbije ", poručio je trener "redsa".

Nakon svega Luis Dijas je imao emotivan govor...

"Ne govori vam Luis Dijas fudbaler, danas vam se obraća sin Luisa Manuela Dijasa. Moja tata Mane je vrijedan i porodičan čovek, stub naše porodice. Tražim njegovo brzo oslobađanje i tražim od međunarodnih organizacija da rade zajedno za njegovu slobodu. Svake sekunde, svakog minuta, naša muka raste - ova patnja će prestati tek kada ga vratimo kući. Preklinjem vas da ga odmah oslobodite - u ime ljubavi i saosjećanja, molimo vas da preispitate svoje postupke i dozvolite nam da ga vratimo", rekao je Luis Dijas.

Kolumbijska vlada saopštila je nedavno da je pobunjenička grupa Nacionalna oslobodilačka armija, poznata kao ELN, odgovorna za otmicu njegovog oca.

BBC je objavio da je ELN glavna preostala aktivna gerilska grupa u Kolumbiji koja se bori protiv države od 1964. godine i ima oko 2.500 članova. Najaktivniji su u pograničnom regionu sa Venecuelom, gdje i žive roditelji Luisa Dijasa.

Bonus video: