Utakmica sezone u Londonu: Prvi poraz Totenhema, het-trik Džeksona, dva isključenja, poništeni golovi, mnogo šansi...

Čelsi u 11. kolu Premijer lige bolji od Totenhema - 4:1

12495 pregleda 3 komentar(a)
Džekson prosavlja gol, Foto: Reuters
Džekson prosavlja gol, Foto: Reuters

Seriji Totenhema je došao kraj - Sparsi su večeras, u 11. kolu Premijer lige izgubili kod kuće od Čelsija (4:1) i pretrpjeli prvi poraz u sezoni.

Odlična utakmica je odigrana u Londonu, možda i najbolja ove sezone u Premijer ligi - Totenhem je vodio, ali je ostao sa dva igrača manje, što je Čelsi uspio da iskoristi i prekine niz od dva meča bez pobjede. Utakmicu je obilježio napadač Čelsija Nikolas Džekson, koji je postigao het-trik.

A domaća ekipa je idealno počela utakmicu i već u šestom minutu povela kada je Dejan Kuluševski šutirao, a lopta zakačila Kolvila i završila u mreži.

Odmah nakon primljenog gola šansu za Čelsi je imao Džekson, ali je Vikario odbranio da bi nakon toga domaća ekipa igrala odlično i postigla gol preko Sona, ali je taj pogodak poništen zbog ofsajda.

Nakon poništenog pogotka Sona, VAR je Čelsiju poništio dva gola, ali je, gledajući snimak kod drugog pogotka Čelsija, u VAR sobi konstatovano da je Romero neoprezno reagovao u šesnaestercu i faulirao Fernandesa, pa su gosti dobili penal, a Argentinac je isključen. Siguran sa penala je bio Palmer.

Bio je to početak košmarne noći za Totenhem, koji je do kraja prvog poluvremena ostao bez povrijeđenih Van de Vena i Medisona, a početkom drugog i bez Udogija, koji je zbog dva žuta kartona morao ranije u svlačionicu.

I sa dva igrača manje Totenhem se jedno vrijeme dobro branio, nekoliko dobrih intervencija je imao Vikario, ali ništa nije mogao u 75. minutu kada je Džekson zatresao mrežu i preokrenuo rezultat.

Dva minuta kasnije Dajer je postigao gol, ali je taj pogodak poništen zbog ofsajda, šansu je imao i Bentankur, potom i Son, ali domaća ekipa nije mogla do izjednačenja, već je Džekson sa još dva pogotka kompletirao het-trik i "plavcima" na kraju donio ubjedljivu pobjedu.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: