Postekoglu: Moramo da prihvatimo odluke sudija, a ne da se sprovodi forenzička studija za sve što dosude

"Nikada neću razgovarati sa sudijom o suđenju. Znate li šta mi manadžeri radimo - pokušavamo da zaobiđemo pravila, izgleda da nismo pravi ljudi, jer bi trebalo samo da vodimo fudbalski klub"

3586 pregleda 0 komentar(a)
Postekoglu i sudija Majk Oliver tokom londonskog derbija, Foto: Reuters
Postekoglu i sudija Majk Oliver tokom londonskog derbija, Foto: Reuters

Totenhem ja "nokautiran" prvi put u sezoni, njegov menadžer Ejndž Postekoglu upisao je prvi poraz u Premijer ligi...

U pravom fudbalskom ratu, ali i haotičnoj utakmici, tokom koje su nakon intervencija iz VAR sobe poništena tri pogotka i koju je Totenhem završio sa dva isključena igrača, slavio je Čelsi sa 4:1.

Sparsi su tako na neki način preživjeli sudbinu Liverpula, koji je krajem septembra upravo protiv njih ostao bez dvojice igrača i na kraju izgubio autogolom Žoela Matipa u sudijskoj nadoknadi. S tim da je "redsima" u tom meču VAR "ljudskom greškom" poništio čist gol.

U svakom slučaju ponovo se nakon velikog derbija govori o sudijama i VAR odlukama, a zanimljiv komentar imao je trener Totehnema...

"Moramo da prihvatimo odluke koje donesu sudije, tako sam odrastao. Odluka je odluka, a ovako konstantno dolazi do erozije sudijskog autoriteta, pa oni uskoro više uopšte neće imati autoritet. Bićemo pod kontrolom nekoga ko gleda utakmicu na TV-u nekoliko kilometara dalje", istakao je nakon meča Postekoglu.

Nastavio je u sličnom tonu...

"Za svaku donesenu odluku se sprovodi forenzička studija, to je smjer u kojem sve ide i to mi se ne sviđa. Pogledajte samo koliko su igrači stajali u mjestu i čekali odluku sudija. Možda neki ljudi uživaju u takvim stvarima, ali ja bih radije gledao kako se igra fudbal", dodao je australijski stručnjak.

Kaže i da je za 26 godina bavljenja trenerskim poslom doživio mnogo loših odluka koje su bile protiv njega.

"Ali, to je jednostavno tako. Nikada neću razgovarati sa sudijom o suđenju. Znate li šta mi manadžeri radimo - pokušavamo da zaobiđemo pravila, izgleda da nismo pravi ljudi, jer bi trebalo samo da vodimo fudbalski klub", zaključio je Postekoglu.

Bonus video: