Totalni fudbal u San Sebastijanu, Sosijedad na pragu osmine finala

Tim Imanola Alguasila fenomenalno počeo meč protiv Benfike i za pola sata dao tri gola, dva su mu poništena, a Brais Mendes promašio i penal! Na kraju je bilo 3:1, Baskijci bi pobjedom Intera u Salcburgu već večeras mogli u osminu finala. Napoli kiksao protiv Union Berlina (1:1)

4728 pregleda 0 komentar(a)
Mikel Ojarzabal slavi drugi gol, Foto: Reuters/Vincent West
Mikel Ojarzabal slavi drugi gol, Foto: Reuters/Vincent West

Mančester siti i Lajpcig su od sinoć u osmini finala Lige šampiona, večeras se mjestu među 16 najboljih približio i Real Sosijedad.

I to nakon 30 minuta totalnog fudbala, kojim je uništio Benfiku (3:1), pa je sa 10 bodova jednom nogom u nokaut fazi. Granicu bi mogao da pređe već večeras, ako Inter savlada Salcburg u Austriji i pridruži se Baskijcima na vrhu grupe D.

Tim Imanola Alguasila je fenomenalno počeo meč i za pola sata dao tri gola, dva su mu poništena, a Brais Mendes je promašio i penal!

Mikel Merino je pogodio u 6. minutu, kapiten Mikel Ojarzabal u 11, da bi potom obojici bili poništeni golovi - Merinu u 15. minutu zbog igranja rukom, a Ojarzabalu u 20. zbog ofsajda.

Već u 21. je na 3:0, nakon sjajnog šuta, povisio Ander Barenećea, da bi Mendes u 29. iz penala pogodio stativu.

Sve što su gosti iz Lisabona uspjeli da urade je da u 49. minutu smanje preko Rafe Silve.

Standings provided by Sofascore

Napoli je propustio šansu da se približi osmini finala, jer je na stadionu „Dijego Armando Maradona” samo remizirao protiv otpisanog Union Berlina (1.1), koji je osvojio prvi bod u istoriji u Ligi šampiona.

Domaći su poveli srećnim golom Matea Politana u 39. minutu, da bi u 52. nakon velike šanse Pjotra Zjelinskog, potom i kornera, dozvolili Davidu Datro Fofani da pogodi iz kontre.

Napoli ima sedam bodova, dva manje od Reala, a četiri više od Brage, koja od 21 čas gostuje u Madridu.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: