Gavi pokidao ligamente, kraj sezone i vjerovatno kraj snova o Euru

"Ovo je težak trenutak za Gavija, Barselonu i Španiju - što se mene tiče meč sa Gruzijom je kao da smo izgubili. To je ružna strana fudbala, žao mi je zbog Gavija", rekao je selektor Španije Luis de la Fuente

6656 pregleda 3 komentar(a)
Gavi tokom utakmice sa Gruzijom, Foto: Reuters
Gavi tokom utakmice sa Gruzijom, Foto: Reuters

Španija je na kraju kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u rezultatski nevažnom meču savladala Gruziju (3:1), taj meč trebalo je na neki način da bude proslava odlaska u Njemačku, ali meč u Valjadolidu na kraju je nosio gorak ukus.

Razlog je teška povreda velike nade Barselone i "furije" Gavija.

Mladi fudbaler je u suzama tokom prvog poluvremena napustio teren, strahovalo se da se radi o jednoj od najtežih sportskih povreda, a na kraju su se slutnje obistinile.

Gavi je pokidao ukrštene ligamente desnog koljena, pokazala su jutrošnja snimanja, objavio je španski mediji.

Sve to znači da 19-godišnjeg vezistu očekuje duga pauza, najverovatnije do osam mjeseci, što takpđe znači da je za njega sezona završena, kao i da neće nastupiti ni na Evropskom prvenstvu.

"Ovo je težak trenutak za Gavija, Barselonu i Španiju - što se mene tiče meč sa Gruzijom je kao da smo izgubili. To je ružna strana fudbala, žao mi je zbog Gavija", rekao je selektor Španije Luis de la Fuente, a prenosi Rojters.

Bonus video: