Moncin "El Flako" zaludio Apenine: Novo otkriće Berluskonija i Galijanija, za poziv Spaletija saznao sa društvenih mreža

Andrea Kolpani - maestro Monce, vezista koji trese mreže i momak oko kojeg se bore Inter i Juventus

20360 pregleda 0 komentar(a)
Maestro iz Lombardije: Andrea Kolpani, Foto: Shutterstock
Maestro iz Lombardije: Andrea Kolpani, Foto: Shutterstock

Mršavko poput Havijera Pastorea po kojem je i dobio nadimak "El Flako", ali i momak sa sjajnom tehnikom, driblinzima i paklenom lijevom nogom...

Andrea Kolpani je ove sezone "zaludio" Italiju - maestro iz Monce iako igra u veznom redu čak šest puta je tresao mreže u Seriji A, uz Domenika Berardija najbolji je italijanski strijelac u šampionatu, a kada su u pitanju igrači sredine terena efikasniji od njega u ligama petice samo je senzacionalni Džud Belingem.

Nakon sjajnih partija ove sezone stigao i poziv selektora Italije Lućana Spaletija, ali je za sve to 24-godišnji mladić i Breše morao da se žestoko bori posljednjih godina.

Karijeru nije počeo u Breši već u drugom klubu iz Lombardije Atalanti, ali čini se da u Bergamu nisu imali osjećaj da na stadionu "Atleti Azurri d'Italia" raste čudo od igrača.

Uslijedilila je selidba na jug u nižerazredni Trapani, a onda još jedna u Moncu 2020 - bio je to na neki način povratak kući.

Ono što nisu predosjetili u Bergamu, jesu stari fudbalski vukovi i tvorci moćnog Milana Silvio Berluskoni i Adrijano Galijani, koji su ušli u projekat Monca, sa željom da klub iz Lombardije uvedu u Seriju A.

"Sviđa mi se ovaj dječak, veoma ozbiljno izgleda za nekoga ko je toliko mlad", poručio je Berluskoni kada je Kolpani stigao u Moncu.

Nekadašnji premijer Italije u međuvremenu je preminuo i nije dočekao da vidi Kolpanija na najvećem nivou, ali očigledno je i tada znao kakvog igrača su on i Galijani doveli.

"Kolpani - momak koji je uzbudio Italiju", napisala je nedavno španska Marka, upoređujući brojke veziste Monce i Realovog majstora Džuda Belingema.

Velike zasluge za "eksploziju" Kolpanija ima trener Monce Rafaele Paladino i njegov stil igre.

"On može još da napreduje - veoma je talentovan, univerzalan igrač... Želio sam da ga približim golu, jer može da igra bilo gdje", poručio je Paladino.

Kraj kvalifikacija za Evropsko prvenstvo Kolpani je proveo među "azurima", prvi put. Nije bilo prilike da debituje u veoma važnim mečevima protiv Sjeverne Makedonije i Ukrajine, ali mediji na Apeninima očekuju da ga je Spaleti pozvao upravo zato što će računati na njega u narednim akcijama.

"Spaletijev poziv je ostvaranje sna, ali to je samo početak - ne želim da se samo pojavim ovdje i nakon toga nestanem", kaže Kolpani, koji je otkrio i da je poziv za u reprezentaciju saznao nakon treninga kada je vidio svoje ime na društvenim mrežama.

Očekivano mnogi veliki klubovi već su krenuli u lov na Kolpanija, navodno su mu najbliži Inter i Juventus, a upravo će Moncin "El Flako" večeras (20.45h) protiv "Stare dame" imati još jednu prilku da pokaže kakav je majstor.

Bonus video: