Žoao Feliks servirao osvetu, Penja može kao Ter Štegen

Portugalac postigao jedini gol za Barselonu protiv Atletiko Madrida, 24-godišnji golman maestralnim odbranama sačuvao pobjedu

2442 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Uloga drugog golmana u Barseloni je jedna od najnezahvalnijih u evropskom fudbalu s obzirom na to da je Mark-Andre ter Štegen nedodirljiv među stativama, ali povreda leđa Njemca je učinila da se Ćavi Ernandes okrene prinudnom rješenje u posljednjih desetak dana. Na gol je stao anonimni Injaki Penja, primio po gol protiv Rajo Valjekana i Porta, a onda postao jedan od junaka u pobjedi aktuelnog prvaka Španije protiv Atletiko Madrida. Jedan pogodak je bio dovoljan “blaugrani” da upiše tri boda - postigao ga je Žoao Feliks - ali bi to bilo uzalud da 24-godišnji momak iz Alikantea nije odradio svoj dio posla, pogotovo u drugom poluvremenu kada je sa nekoliko sjajnih odbrana sačuvao prednost, na kraju i trijumf svoje ekipe.

Vikend su obilježili i evrogolovi Trent Aleksander-Arnolda iz Liverpula i Interovog Hakana Čalhanoglua, ali i majstorija napadača Milana Kristijana Pulišića...

GOLMAN

Penja (Barselona) - pokazao je da može da zamijeni Ter Štegena i da utiče na rezultate Barse. Pobjeda nad Atletikom u derbiju ima njegov pečat, pamtiće se način na koji je zaustavio šut Memfisa Depaja iz slobodnog udarca.

ODBRANA

Gati (Juventus) - “stara dama” je u uzbudljivoj sudijskoj nadoknadi osvojila tri boda na gostovanju Monci. Za to je zaslužan defanzivac koji se odjednom našao u kaznenom prostoru protivnika, pa je Juve makar na 48 sati bio preuzeo prvo mjesto na tabeli Serije A od Intera.

Kristensen (Roma) - ušao je na poluvremenu dok je “vučica” gubila od Sasuola, a kasnije je postao jedan od ključnih igrača Žozea Murinja u preokretu. Imao je i mnogo sreće kod pogotka za 2:1 u 82. minutu, ali Roma je jednostavno zaslužila da osvoji tri boda u Emilija-Romanji.

Aleksander-Arnold (Liverpul) - otvorio je i zatvorio krug u goleadi protiv Fulama. Prvo je iz slobodnog udarca maestralno matirao Bernda Lenoa za 1:0, da bi u 88. minutu još jednim fantastičnim golom lansirao “redse” ka trijumfu kada se činilo da je sve izgubljeno.

SREDINA

Čalhanoglu (Inter) - vezni red Intera je “progutao” Napolijev vezni red u sudaru lidera i aktuelnog šampiona. Kada je Turčin u finišu prvog dijela poslao strijelu u mrežu Mereta “nerazuri” su došli do kontrole koja im je pokazala put ka trijumfu na jednom od najtežih gostovanja u Seriji A...

Barela (Inter) - učestvovao je kod gola Čalhanoglua, a sredinom drugog poluvremena na pas Lautara Martinesa otklonio dileme oko pobjednika. Bio je to prvi pogodak Barele u sezoni i bez dileme najbolje izdanje italijanskog reprezentativca.

Gordon (Njukasl) - već je postigao šest golova u Premijer ligi - to je kvalitet koji do sada nije prepoznao niko na Ostrvu. Bivši vezista Evertona je bio čovjek odluke protiv Mančester junajteda, pa Njukasl polako ulazi u borbu za četvrto mjesto koje vodi u Ligu šampiona.

NAPAD

Pulišić (Milan) - proslavio je golmana Majka Menjana kao asistenta u pobjedi nad Frozinoneom. Amerikanac je dočekao pas Francuza od preko 60 metara, loptu je primio tako da je stekao prednost u odnosu na rivale, a onda bez problema zatresao mrežu za jedan od atraktivnijih golova ovog vikenda.

Feliks (Barselona) - dočekao je trenutak da se osveti Atletiko Madridu. Vjerovatno Dijego Simeone ne žali puno za Portugalcem, ali odbrana “kolćonerosa” nije imala način da zaustavi igrača koji je očigledno željan fudbala.

Stuani (Đirona) - Đirona je najljepša priča u evropskom fudbalu ove sezone. Bajka Katalonaca traje 15 kola, dijele prvo mjesto sa Real Madridom, iako je dugo izgledalo da Valensija ima način da ih pobijedi. “Slijepi miševi” su vodili do finiša, prije nego je Urugvajac s dva gola u pet minuta donio novo slavlje.

Obamejang (Marsej) - u četiri dana se upisao četiri puta i direktno uticao na pobjede Marseja u Ligi Evrope, odnosno Ligi 1. Djeluje da je počela velika serija Gabonca...

Bonus video: