Alegrijeve kalkulacije: Za titulu treba 90 ili 92 boda, ali Juve interesuje Liga šampiona

"Znamo da je Inter favorit. Ta ekipa je pravljena da osvoji titulu, predsjednik Stiven Žang je na božićnoj večeri i rekao da je cilj "druga zvjezdica", rekao je trener "stare dame"

8898 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Juventus je u prvih 15 kola Serije A pokazao da je legitiman kandidat za Skudeto, u seriji je dobrih rezultata i ima dva boda manje od lidera Intera koji je po opštem mišljenju najbolji tim u Seriji A.

Svjestan je toga i trener "stare dame" Masimilijano Alegri koji je u najavi sjutrašnjeg duela sa Đenovom (20.45) svjesno prebacio pritisak na "crno-plave".

Inter u nedjelju veče gostuje Laciju...

"Znamo da je Inter favorit. Ta ekipa je pravljena da osvoji titulu, predsjednik Stiven Žang je na božićnoj večeri i rekao da je cilj "druga zvjezdica". Mi smo počeli malo drugačije ovu sezonu, sa igračima koji polako stasavaju i moramo da radimo na tome da napredujemo. Pravimo male korake i moramo da budemo u stanju da prevazilazimo teške trenutke", rekao je Alegri.

Osvajač šest titula prvaka Italije (jednu ima sa Milanom, pet uzastopnih kao trener Juvea) bavio se i kalkulacijama kada su u pitanju bodovi za Skudeto, plasman u Ligu šampiona...

"Vjerujem da će kvota bodova za Skudeto ostati nepromijenjena - potrebno je između 90 i 92 boda, prije nego 86... A kvota za Ligu šampiona je trenutno na 72 boda, i to je ono što nas sada zanima", istakao je Alegri i dodao:

"Ostale su još četiri utakmice do kraja prvog dijela sezone. Pokušaćemo da osvojimo što je moguće više bodova, a cilj je da budemo među četiri prvoplasirana i da se vratimo u Ligu šampiona", zaključio je Alegri.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: