Rusija i Srbija igraju prijateljski meč u martu, vjerovatno bez blokade Uefe

Kako piše ESPN do blokade ovog meča od evropske kuće fudbala najverovatnije neće biti ništa, dok je agancija TASS objavila i izjavu prvog čovjeka ruskog fudbala Aleksandera Djukova koji tvrdi da je taj Savez dobio odobrenje od Uefe da može da odigra prijateljski meč sa Srbijom

3769 pregleda 5 komentar(a)
Fudbalski savez Rusije na društvenim mrežama je već najavio meč, Foto: Rfs.ru
Fudbalski savez Rusije na društvenim mrežama je već najavio meč, Foto: Rfs.ru

Prvi prijateljski meč fudbalera Rusije sa nekom evropskom selekcijom od početka rata u Ukrajini najvjerovatnije će se desiti u martu 2024.

Fudbalski savez Rusije saopštio je prije nekoliko dana da će reprezentacija te zemlje tada odigrati test meč sa selekcijom Srbije, a nakon toga se očekivala reakcija Uefe koja je zbog rata suspendovala Rusiju iz svih takmičenja.

Kako piše ESPN do blokade ovog meča od evropske kuće fudbala najverovatnije neće biti ništa, dok je agancija TASS objavila i izjavu prvog čovjeka ruskog fudbala Aleksandra Djukova koji tvrdi da je taj Savez dobio odobrenje od Uefe da može da odigra prijateljski meč sa Srbijom.

"Ne mogu da garantujem da će igrači Srbije doći da igraju, ali imamo ugovor koji je potpisan sa srpskom stranom", dodao je Djukov.

ESPN je kontaktirao svoje izvore u Fifi i Uefi, odakle mu je saopšteno da, iako ta dva tijela tek treba da odobre utakmicu, nema ograničenja za Rusiju da igra prijateljske utakmice.

Od početka ruske invazije na Ukrajinu, Rusija je odigrala nekoliko prijateljskih utakmica - protiv Kirgistana (2:1), Tadžikistana (0:0), Uzbekistana (0:0), Irana (1:1), Iraka (2:0), Kameruna (1:0), Kenije (2:2) i Kube (8:0).

Utakmica sa Rusijom, najverovatnije u Sankt Peterburgu, za reprezenatciju Srbije biće u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo koje na ljeto organizuje Njemačka.

Bonus video: