Selektor do kraja januara, Ognjanović potpredsjednik Saveza

Održana 13. sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Crne Gore za mandatni period 2021-2025.

3790 pregleda 3 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore na današnjoj, 13. sjednici za mandatni period 2021-2025. prihvatio je izvještaj doskorašnjeg selektora A reprezentacije Miodraga Radulovića i zahvalio mu se na predanom i odgovornom radu.

Radulović je prošlog mjeseca u saopštenju obavijestio javnost da nakon tri godine i isteka ugovora napušta kormilo reprezentacije.

Na današnjoj sjednici IO, kako se navodi, "usaglašeno je da rukovodstvo Saveza u narednom periodu obavi razgovore sa kandidatima za ovu poziciju kako bi Izvršni odbor imenovao novog selektora do kraja januara 2024. godine".

Prihvaćeni su i izvještaji selektora mlade, omladinske, kadetske, pionirske, ženskih i futsal reprezentacija. Ugovori sa selektorima omladinske, kadetske, pionirske, ženskih i futsal reprezentacija biće produženi za narednu godinu.

To znači da će Goran Perišić (U19), Radovan Kavaja (U17), Minja Ljumović (U15), Mirko Marić (ženske selekcije) i Sveto Ljesar (futsal) i dalje biti selektori svojih selekcija.

Na današnjoj sjednici je, takođe, donijeta je odluka o organizaciji Škole fudbala za generaciju igača rođenih 2008. godine i mlađih koji će u oktobru učestvovati u kvalifikacijama za plasman na U17 Evropsko prvenstvo. Škola fudbala biće organizovana shodno principima primijenjenim u radu sa generacijom igrača rođenih 2006. godine, a za realizaciju ovog projekta biće zadužen stručni štab kadetske reprezentacije.

Na današnjoj sjednici za potpredsjednika Saveza i člana Odbora za hitna pitanja, na predlog predsjednika Dejana Savićevića, izabran je Dejan Ognjanović. Ognjanović je četvrti potpredsjednik FSCG, uz Mojaša Radonjića, Vojislava Došljaka i Tomislava Čelebića.

Prihvaćeni su i izvještaji Komisije za takmičenje, Sudijske komisije, Disciplinske komisije i Komisije za bezbjednost i sigurnost o jesenjem dijelu sezone 2023/24 u takmičenjima kojima rukovodi Fudbalski savez. Usvojen je i predlog izmjene kalendara takmičenja za proljećnji dio sezone 2023/24 kojim je predviđeno da se takmičenje u Meridianbet 1. CFL i Drugoj ligi završi 25. maja, dok je finale Kupa Crne Gore zakazano za 30. maj 2024. godine.

Kompletan raspored takmičenja u drugom dijelu sezone nalazi se na OVOM LINKU.

Izvršni odbor prihvatio je predlog Komisije za takmičenje koji se odnosi na odigravanje Futsal Kupa Crne Gore, pa će se ovo takmčenje, u kojem učestvuje osam najbolje plasiranih ekipa Futsal lige Crne Gore na kraju jesenjeg dijela, odigrati u pauzi između dva dijela prvenstva.

Na kraju, usvojen je i izvještaj o radu Centra za edukaciju trenera FSCG, izvještaj o radu Školskog fudbalskog saveza i pravilnik o izmjenama i dopunama pravilinka o licenciranju i finansijskoj održivosti klubova FSCG za takmičenja u organizaciji UEFA.

Izvršni odbor uvažio je zahtjev nekoliko fudbalskih klubova za pomoć u realizaciji projekata vezanih za unaprijeđenje fudbalske infrastrukture. Takođe, Izvršni odbor prihvatio je molbu organizatora turnira „Cross park 2023“ za finansijsku pomoć u organizaciji turnira i molbu za finansijsku pomoć u organizaciji manifestacije „Ulcinjski mundijal prijateljstva“.

Bonus video: