Šta sve traže fudbaleri u pregovorima sa klubovima - avioni, helikopteri, privatne plaže...

Ronaldinjo tražio da mu klub plaća telefonske račune. Žervinjo privatnu plažu, Osvaldo odlazak na koncert...
79 pregleda 1 komentar(a)
Viktorija Bekam, Dejvid Bekam, Foto: Reuters
Viktorija Bekam, Dejvid Bekam, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.08.2017. 16:20h

Velike fudbalske zvijezde često su zahtjevne u pregovorima sa klubovima, oko raznih klauzula i detalja, koji su često i bizarni.

Čudni zahtjevi su ponekad i prepreka u realizaciji transfera ili produžetka ugovora.

Neki od tih zahtjeva su i otkriveni

Ronaldinjo je, tako, u pregovorima sa Bešiktašem tražio sedam povratnih avionskih karata do Brazila za njega i članove njegove porodice, na mjesečnom nivou.

Tražio je i vozača na raspolaganju 24 sata dnevno, te da mu klub plaća račune za mobilni i fiksni telefon.

Denis Bergkamp je poznat po svom strahu od letjenja. On je u ugovoru sa Arsenalom imao i klauzulu po kojoj ne mora da ide na gostovanja, ako je avion jedino prevozno sredstvo.

Samuel Eto je sa ruskim Anžijem, gdje je zarađivao 20 miliona eura godišnje, imao dogovor da mu se obezbijedi apartman u Moskvi od najmanje hiljadu kvadrata na četiri sprata, sa bazenom. Kamerunac je na raspolaganju imao i privatni avion.

Žervinjo, nekadašnji igrač Arsenala i Rome, nije postao saigrač Mirka Vučinića u Al Džaziri, jer je tražio da mu klub obezbijedi helikopter na raspolaganje 24 sata dnevno, kao i privatnu plažu.

Dejvid Bekam je u Milanu suprugi Viktoriji od kluba obezbijedio privatni helikopter, zatvoreni fitnes-centar, spa i bazen, te ličnog frizera i kuvara.

Nejmar je od Barselone, takođe, dobio privatni avion, ali ga je koristio njegov otac, kako bi kad god poželi mogao da ode do Brazila i nazad.

Danijel Osvaldo, argentinski napadač, tražio je dozvolu Rome u januaru 2013. godine da propusti meč sa Peskarom kako bi otišao u London na koncert Roling stounsa.

Pol Ins je svojevremeno, kada fudbal nije bio toliko glamurozan, umalo ostao bez ugovora sa Interom, jer je tražio posebnu vilu za svoju suprugu, koja mu je „zaprijetila“ da se, u suprotnom, neće preseliti u Milano.

Bonus video: