Sosijedad u 96. minutu izbjegao poraz

Martin Zubimendi donio bod protiv Alavesa, domaći od 36. minuta bili s igračem manje zbog crvenog kartona golmanu Alehandru Remiru

5886 pregleda 0 komentar(a)
Foto: twitter.com/RealSociedad
Foto: twitter.com/RealSociedad

Real Sosijedad polako gubi korak u borbi za plasman u Ligu šampiona, ali makar ne prekida niz bez poraza.

Ovog puta je izbjegao gubitak sva tri boda u 96. minutu, kada je Martin Zubimendi dao gol za remi protiv Alavesa (1:1) i veliko slavlje na "Anoeti".

Baskijci su pred meč htjeli pobjedu, kako bi prekinuli niz remija (protiv Intera, Betisa i Kadisa igrali 0:0), ali sada moraju da budu zadovoljni.

Naime, u 36. minutu je direktan crveni karton dobio golman Alehandro Remiro zbog igranja rukom van kaznenog prostora, dok je u 76. gostima vođstvo iz penala donio Luis Rioha, nakon naivnog faula Mikela Merina nad Anderom Gevarom.

Srećom po domaće, Zubimendi je prekinuo post svog tima dug 405 minuta i dao prvi gol Sosijedada poslije sudijske nadoknade 1. poluvremena duela sa Viljarealom 9. decembra.

U prvom meču 2024. godine u La Ligi, Rajo Valjekano je u duelu timova iz pregrađa Madrida savladao Hetafe u gostima 2:0. Domaći su meč završili sa devetoricom igrača, jer je Huan Latasa u 40. minutu dobio drugi žuti karton, a Mejson Grinvud crveni u 50. zbog protesta.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: