Džerard optužio Barsu da pravi pritisak na Kutinja

Ovaj klub mu je dao sve što je mogao. Doveli smo ga iz Intera gdje je bio u drugom planu, ukazali mu maksimalno povjerenje i poštovanje, pa je najmanje što Liverpul zaslužuje da ostane još jednu sezonu", rekao je Džerard
1 komentar(a)
Stiven Džerard i Jirgen Klop, Foto: Liverpoolecho
Stiven Džerard i Jirgen Klop, Foto: Liverpoolecho
Ažurirano: 13.08.2017. 08:39h

Legenda Liverpula Stiven Džerard smatra da Barselona pravi pritisak na Filipea Kutinja da ode iz Liverpula, ali da Brazilac duguje klubu "još najmanje jednu sezonu".

"Pretpostavljam da su iz Barselone poručili Kutinjovim agentima: 'Ili će doći sad, ili neće doći nikad'. To kod njega stvara veliki pritisak, jer je san svakog Brazilca da jednog dana zaigra u Barseloni. On sada panično razmišlja da je ovo njegova jedina šansa", kazao je Džerard.

Liverpul je odbio tri ponude iz Barselone, od kojih je posljednja iznosila 100 miliona eura, ali je Kutinjo zatražio dozvolu za transfer.

"Mislim da to nije korektno. On je dobar mladić, dobra osoba, ali je zaboravio da je nedavno produžio ugovor, da je postao najbolje plaćeni fudbaler kluba. Ovaj klub mu je dao sve što je mogao. Doveli smo ga iz Intera gdje je bio u drugom planu, ukazali mu maksimalno povjerenje i poštovanje, pa je najmanje što Liverpul zaslužuje da ostane još jednu sezonu", rekao je Džerard.

Džerard je podsjetio da je Luis Suares, godinu prije nego što je otišao u Barselonu, imao dobru ponudu da ode iz Liverpula.

"Razlika je u tome što je Suaresa tada zvao Arsenal. Rekao sam mu da ne ide negdje gdje mu uspjeh nije zagarantovan i da sačeka godinu, a da će doći poziv iz Barselone. Poslušao me. Znam da je Kutinjo na prekretnici i da nije lako, ali poziv Barselone će doći ako ga zasluži i naredne godine", kazao je Džerard.

Bonus video: