Krenula i Sutjeska: Podmlađivanje tima, za sada bez pojačanja, pripreme vjerovatno u Nikšiću

Nikšićane je na polusezoni preuzeo trener Dragan Mijanović

8066 pregleda 12 komentar(a)
Foto: FK Sutjeska
Foto: FK Sutjeska

Fudbaleri Sutjeske počeli su danas pripreme za drugu polusezonu.

Reklo bi se, nikada skromnije, i nikada sa manjim očekivanjima, bez što su ambicije, kako je napomenuo novi trener Dragan Mijanović, uvijek iste - borba za visok plasman.

Nikšićani odavno nisu bili dalje od trofeja, jer na 4. mjestu imaju 11 bodova manje od vodeće Budućnosti, dok su se već u prvoj rundi oprostili od pehara Kupa.

"Uvijek su ambicije da se ide na najviši mogući nivo. Vidjećemo koliko ova ekipa može - sigurno ćemo ići na podmlađivanje, kako na treninzima tako i na utakmicama. Gro mladih igrača će dobiti šansu, da li će je iskoristiti zavisi isključivo od njih", kazao je Mijanović, koji je na kormilu naslijedio Vladimira Jankovića.

Mijanović (skroz desno) sa čelnicima kluba i igračima
Mijanović (skroz desno) sa čelnicima kluba i igračimafoto: FK Sutjeska

Sutjeska je krenula bez pojačanja, nakon što su je na polusezoni napustili jedan od najvažnijih igrača Marko Matanović (Sarajevo) i golman sa solidnom minutažom iz prvog dijela Suad Ličina (Mladost Lob.bet).

"Tražićemo barem dva nova igrača kako bi nam popravila igračku situaciju", dodao je Mijanović.

Vrlo je moguće da će Nikšićani cijeli pripremni period provesti u svom grad, da neće ići na pripreme - što takođe govori koliko skromno ulaze u proljećni dio sezone.

"Ako nas vrijeme posluži, nećemo ići iz Nikšića", istakao je novi trener Sutjeske.

Fudbaleri Sutjeske
foto: FK Sutjeska

Mijanović je na prvom treningu računao na 27 igrača, od 30 na kojih trenutno računa. Nedostajali su povrijeđeni Striković, te Vukotić i Damjanović.

Na današnjem treningu su bili Vladan Giljen, Radoš Dubljević, Dragan Grivić, Igor Pajović, Matija Bojović, Adrijan Rudović, Anto Babić, Marko Simić, Bojan Damjanović, Janko Vukićević, Đorđe Šaletić, Ognjen Đinović, Marko Vučić, Vojin Pavlović, Srđan Krstović, Nikola Đurković, Ilija Tučević, Balša Boričić, Petar Aničić, Lazar Žižić, Danilo Ćetković, Yanis Beghdadi, Dušan Vuković, Darijan Šušić, Petar Đurković, Jovan Milić, Milan Mirosavljev i Božo Marković.

Prvenstvo se nastavlja 17. februara, kada Sutjeska gostuje Arsenalu u Tivtu.

Prioritet Nikšićana je borba za izlazak u Evropu, za šta možda bude dovoljno i 3. mjesto u prvenstvu, zavisno od raspleta u Kupu. Sutjeska trenutno ima bod manje od Jezera, koje je trećeplasirano.

Bonus video: