I Camaj plavi profesionalac: Želja mi je bila da potpišem za klub u kome je igrao moj otac

Omladinski reprezentativac Crne Gore Andrej Camaj (17) potpisao prvi profesionalni ugovor sa ekipom Budućnosti

12711 pregleda 0 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

FK Budućnost nastavlja da potpisuje profesionalne ugovore sa članovima talentovane "klase 2006".

Nakon Bodina Tomaševića, za plavo-bijeli dres vezao se i njegov saigrač iz omladinske reprezentacije Crne Gore, talentovano krilo Andrej Camaj.

Sedamnaestogodišnji fudbaler ugovor je potpisao u društvu svog oca, nekadašnjeg fudbalera Budućnosti Albina Camaja, kao i sportskog direktora Budućnosti Andrije Delibašića.

„Jedna od želja mi je bila da potpišem profesionalni ugovor sa klubom za koji je igrao moj tata i za koji navijam“, rekao je Camaj nakon potpisa za zvanični sajt kluba.

Andrej Camaj, Albino Camaj
foto: FK Budućnost

Do sada je nosio dres omladinskog tima, trenirao i bio na pripremama sa prvim timom, igrao prijaateljske mečeve, uskoro bi mogao i da debituje u zvaničnoj utakmici.

„Smatram da je prelazak među profesionalce dokaz da sam se kao stipendista nametnuo. Hvala upravi kluba, sportskom direktoru i stručnom štabu na povjerenju. Sada je na meni da ga opravdam. Od starta sam sa prvim timom i to za mene predstavlja satisfakciju za dalji rad. Manje - više mi je poznat taj ambijent i osjećam kako učim sve više iz dana u dan“, istakao je Camaj.

„Kompletan stručni štab nam je maksimalno posvećen, kao i svi stariji igrači i na meni je da slušam i naporno radim kako bih napredovao. To mi je osnovni cilj, a vjerujem da ću dobiti šansu tokom priprema i sanjam da upišem zvanični debi za prvi tim Budućnosti na proljeće“.

Camaja u martu čeka i elitna runda kvalifikacija za Evropsko prvenstvo omladinaca - on i njegovi saigrači, od kojih mnogi nose dres Budućnosti, pokušaće da urade ono za šta im je nedostajalo samo pet minuta dok su bili članovi kadetskog tima: da se plasiraju u završnicu.

"Bio bih presrećan da sa drugovima iz omladinske reprezentacije slavimo plasman na Evropsko prvenstvo. To je san svih nas još iz kadetske reprezentacije“, zaključio je Camaj.

Bonus video: