Majstor Grizman riješio fudbalski rat: Kralj predao krunu na "Vandi", Atletiko eliminisao Real

"Kolćonerosi" prošli u četvrtfinale Kupa kralja nakon pobjede nad najvećim rivalom - 4:2.

7436 pregleda 1 komentar(a)
Grizman je u 100. minutu pogodio za 3:2, Foto: Reuters
Grizman je u 100. minutu pogodio za 3:2, Foto: Reuters

Devet dana nakon pobjede Reala u polufinalu Superkupa Španije, Atletiko je najvećem rivalu spremio osvetu u Kupu kralja.

Baš kao prošle sedmice u Rijadu, moralo je da se igra 120 minuta, ali ovog puta je na "Vanda Metropolitanu" prštalo na sve strane.

Atletiko je dva puta vodio, "kraljevski klub" stizao, sve dok mu u 100. minutu presudu nije potpisao Antoan Grizman - na kraju je bilo 4:2.

Tim Dijega Simeonea je tako među osam najboljih u Kupu, pridružio se Barseloni, Majorki, Sevilji, Sosijedadu, Selti, Atletik Bilbau i Đironi.

Samuel Lino je u 39. minutu donio prednost domaćinu, ali je Real reagovao već u 45. i dočekao grešku Jana Oblaka koji je loptu nakon centaršuta Luke Modrića nespretno sproveo u mrežu za izjednačenje...

U 57. se slovenačkom golmanu revanširao Andrij Lunjin, čuvar mreže Reala koji je poslije nesporazuma sa Antonijom Ridigerom dozvolio da Alvaro Morata vrati vođstvo domaćinu.

Drama je tada tek počela. Atletiko je imao nekoliko prilika za 3:1, a Real poslije velike šanse Morate - kada je sjajno reagovao Lunjin - stigao do novog poravnanja kada je Džud Belingem više slučajno nego namjerno centrirao, a Hoselu udarcem glavom zatresao mrežu.

Moralo se u produžetke, gdje je razliku napravio majstor Grizman.

Bivši napadač Barselone i Sosijedada je uzeo loptu da 30 metara od gola protivnika, lako nadmudrio Vinisijusa Žuniora koji mu je bio za petama, a onda iz praktično mrtvog ugla pronašao prostor da pogodi za 3:2 i veliko slavlje na "Vandi".

Real je na startu drugog produžetka krenuo na sve ili ništa, zbog ofsajda mu je poništen pogodak za 3:3, u 115. minutu Simeone je poslao na teren Stefana Savića, koji je odlično ušao u meč i sa svoje polovine pokrenuo akciju kod četvrtog gola - tačku je u 119. minutu stavio Rodrigo Rikelme u kontranapadu i nakon asistencije Depaja lako matirao Lunjina.

Bonus video: