Juve dočekao Vlahovića, Real ne može bez Belingema

Srpski napadač konačno u top formi, Belingem junak u velikom preokretu velikana u duelu sa Almerijom

4659 pregleda 0 komentar(a)
Vlahović je najveća snaga Juventusa, Foto: Reuters
Vlahović je najveća snaga Juventusa, Foto: Reuters

Dugo je Juventus čekao Dušana Vlahovića, još od finiša prošle godine kada je pošao rovit na Mundijal. Iz Katara se vratio nespreman, povrede su dugo mučile srpskog napadača, a sada konačno izgleda da je uhvatio pravu formu, onu koja ga je u januaru 2022. i preporučila “staroj dami” kada ga je dovela iz Fiorentine.

Juve je lider Serije A, ima bod i meč više od Intera, zahvaljujući Vlahoviću koji je na brojci od 11 golova u ligi, od kojih je pet postigao u posljednje tri utakmice.

Vlahović je u nedjelju dva puta bio strijelac u Lećeu, prije toga je “dopijetu” upisao protiv Sasuola, a nekoliko dana ranije je donio tri boda u sudijskoj nadoknadi na gostovanju Salernitani... Izdanak Partizanove škole je drugi strijelac u šampionatu, ispred njega je samo napadač Intera Lautaro Martines sa 18 pogodaka.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Ceterer (Verder) - još od septembra 2008. je tim iz Bremena čekao na pobjedu u Minhenu. Malo ko je očekivao da će se to dogoditi u nedjelju, a Ceterer je imao veliku ulogu u prvom trijumfu Verdera u gostima ove sezone.

ODBRANA

Gabrijel (Arsenal) - u suštini je bio dvostruki strijelac u pobjedi nad Kristal Palasom, ali je drugi pogodak, kada je šutirao sa pet metara, na kraju upisan kao autogol golmana protivnika Dina Hendersona. Malo je štopera u današnjem fudbalu koji su tako opasni u tuđem kaznenom prostoru kao što je Brazilac.

Karvahal (Real Madrid) - odbrana je bila slabiji dio tima Reala u okršaju sa Almerijom, učinak joj je popravio iskusni desni bek pogotkom u 99. za veliki preokret (3:2).

SREDINA

Loftus-Čik (Milan) - rezultati i nastupi “rosonera” su sasvim drugačiji kada je u timu stameni Englez. Loftus-Čik je pojačanje u pravom smislu te riječi.

Pelegrini (Roma) - u prvom meču po odlasku Žozea Murinja ”vučica” je pokušala da bude tim koji dominira na terenu. U prvom poluvremenu duela sa Veronom joj je to uspjelo, bitnu ulogu je imao italijanski reprezentativac, koji je zatresao mrežu za vođstvo 2:0.

Belingem
Belingemfoto: Reuters

Belingem (Real Madrid) - teško je pronaći manu u igri mladog Engleza. Vukao je Real protiv Almerije - prvo je iz penala smanjio na 2:1, onda i asistirao Karvahalu za pobjedu.

NAPAD

Nunjes (Liverpul) - i dalje se najviše ističe promašajima koji se teško zaboravljaju, ali Urugvajac ima ogromno povjerenje Jirgena Klopa. Vratio mu je sa dva gola u Bornmutu, gdje su “redsi” bili nemilosrdni (4:0).

Vlahović (Juventus) - u samo pet dana je postigao četiri gola, učinio da je Juve osvoji šest bodova i preuzme prvo mjesto na tabeli Serije A.

Dovbik (Đirona) - kakva je to bila noć za Ukrajinca - samo šest minuta i 34 sekunde mu je trebalo da dođe do het-trika protiv Sevilje.

Toni (Brentford) - od maja prošle godine je bio suspendovan zbog ilegalnog klađenja, a onda je u prvom meču na povratku, s kapitenskom trakom na ruci, prevario sudije i protivnika kod gola iz slobodnog udarca. Toni je, naime, pomjerio loptu s mjesta koje je odredio arbitar i nekoliko sekundu kasnije udarcem pored živog zida dao gol.

Okafor (Milan) - ofanziva “rosonera” u posljednjih 15 minuta u Udinama je dala rezultat u sudijskoj nadoknadi kada je Okafor pogodio za preokret i trijumf.

Bonus video: